Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Presuda za stravičan sudar kod Donjeg Adrovca

rss

29.04.2021. Večernje novosti

Osnovni sud u Aleksincu izrekao je danas kaznu zatvora u trajanju od dve godine Tihomiru Ukiću iz ovog grada koji je 25. juna 2019. godine na putu Prćilovica – Donji Adrovac izazvao saobraćajnu nesreću gde je život izgubila Snežana Milić (52), negovateljica aleksinačke Ustanove za decu i mlade “Hristina Markešić”, a tom prilikom povređeno je dvoje štićenika ove ustanove.

Foto: arhiva

Snežana je u trenutku nesreće bila na mestu suvozača u kombiju “folksvagen” kojim je Ukić upravljao, a koji se direktno sudario sa kamionom “mercedes” kojim je upravljao Nišlija S.P. (47). Vaspitačica je poginula na licu mesta dok je štićenica doma J.S. (24) iz Donjeg Adrovca zadobila prelom butne kosti, kolena i lakta, a štićenik M.M. (24) iz Loznaca naprslinu ključne kosti. U nesreći je povređen i sam Ukić zbog čega je bio na lečenju u niškom Kliničkom centru, ali su njegove povrede kvalifikovane kao lake.

- Tokom sudskog postupka nesumnjivo je ustanovljeno da je optuženi izvršio delo za koje se teretio. Prilikom odmeravanja kazne uzeli smo u obzir olakšavajuće okolnosti, da je optuženi neosuđivano lice i porodičan čovek. Međutim, na njegovoj strani bili je i otežavajućih okolnosti, prvenstveno da je nesreća imala smrtnu posledicu za jedno lice te da nije bilo doprinosa drugog vozača koji je učestvovao u nezgodi – kazao je Nebojša Colić, predsednik aleksinačkog Osnovnog suda.

Izvor

Komentara: 0


# Prćilovica saobraćaj Donji Adrovac presuda
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima