Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prebacivala novac Centra za kulturu na sopstveni račun

rss

02.02.2015.

Zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i tako sebi pribavila imovinsku korist od više miliona dinara, uhapšena G. M, šefica računovodstva u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu.

Prebacivala novac Centra za kulturu na sopstveni račun

Sumnja se da je G. M. (42) od 24. oktobra 2012. godine do kraja septembra prošle godine, oštetila Centar za kulturu, Javnu biblioteku "Vuk Karadžić" i Zavičajni muzej u Aleksincu za oko 1,7 miliona dinara, tako što je novac tih institucija direktno prenosila na svoje privatne tekuće račune, prenosi Tanjug.

Takođe, G. M. se tereti da je podizala gotovinu blagajničkim čekovima sa tekućih računa tih ustanova, a koje nije prikazivala u  izveštajima i na taj način oštetila njihov budžet za nešto više od milion dinara, ističe se u saopštenju policije.

Sumnja se da je G. M. plaćala privatne račune direktno sa računa tih ustanova i tako ih oštetila za oko 144.000 dinara, kao i da je falsifikujući izveštaje pravdala utrošak budžetskih sredstava i na taj način sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 3,2 miliona dinara.

Osumnjičenoj G.M. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedena Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

MUP će podneti krivične prijave u redovnom postupku protiv još dve osobe iz Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu i Javne biblioteke "Vuk Karadžić" u Aleksincu zbog sumnje da su izvršili krivično delo nesavestan rad u službi, piše u saopštenju policije.

 

Komentara: 12


# Centar za kulturu i umetnost krađa Vuk Karadžić biblioteka revizija Zavičajni muzej Vuk Karadžić
@cekulaleksinac @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+33) (-2)

  Todor 02.02.2015.
  Na zalost samo ce ona biti kriva dok ce drugi iz "hladovine"da kuliraju i dalje i nikom nista,i vuk sit i ovce na broju.Onda ce postave drugog da jos vise uzima kao i svuda sada u Srbiji i tako.Cirkus za narod,a narod budala pa ne cita medju redove,vec zamajan sitnim hapsenjem bez efekata.

 • (+34) (-0)

  aleksincanka 02.02.2015.
  Gde su bili direktori navedenih ustanova,na slu. putovanja... sramota

 • (+18) (-3)

  dikavac 03.02.2015.
  kakoj kudesu bili tag direktorci pa mora dasu vrljali beton u fontanu a onaj lovdzija sigurno je fuguvaja plocice u opstinski klozet el je vezbaja pred ogledalo kakoj da sto strasnije zalicuje u lov pred zajca kad muga ker natera al ete svisi oni imav kako se onoj vika alibi

 • (+15) (-2)

  perkan 03.02.2015.
  zar to nema veze sa ovim http://www.aleksinac.net/vesti/rasipnici-devet-opstina-bez-pokrica-spiskale-1-7-milijardi-dinara.html

  koliko ja vidim, nalogodavac je poznat?

 • (+18) (-1)

  Joca 04.02.2015.
  Bravo za knjigovodju koja je dve godine vukla za nos lokalne direktore!!!

 • (+17) (-1)

  Marko 04.02.2015.
  Treba proveriti sve javne nabavke i tendere tamo.Tu se najvise krade.

 • (+2) (-1)

  Veca 05.02.2015.
  Dzabe BRAVO, kad ce samo ona da nadrlja! Zatvor, gubitak posla, bruka...
  Ljudi lako dozvoljavaju da budu izmunipulisani za novac! Bilo da je sama odlucila ili joj 'dali ideju', steta za nju!

 • (+4) (-0)

  bez sažaljenja za lopove 05.02.2015.
  za nju nije šteta , daleko od toga.Da li mi to treba da je žalimo što će ostati bez posla ? Ako je znala da uštedi daeo od onog što je uzela ne mora da brine.

 • (+7) (-1)

  a sad 08.02.2015.
  I pare ih nema a nema ih ni odgovorni, neko je morao da se porpise na menice, godisnje izvestaje i ostala dokumenta ili je sve falsifikovala?
  Bice opet pojeo vuk magarca i nikom nista.

 • (+2) (-1)

  neko 21.02.2015.
  Mislim da će da žrtvuju i direktora Doma kulture i biblioteke pošto su oni sitni igrači. pogotovu direktor biblilioteke koji je bio iznuđeno rešenje. Ne verujeme apsana, smeniće ih i kazniće novčano. Ima mnogo direktora koji nisu ekonomisti, nemaju ekonomiste za saradnike, al ko im je kriv, što prihvatili...inače politički jake direktore -dunstere bi zaštitili.

 • (+6) (-0)

  Kom opanci,kom obojci! 26.02.2015.
  A šta je radila služba budžeta u opštini ?Ima ih ko kusih pasa,a ništa nisu videli tolike godine.Ma nije moguće!A sad samo krivi direktori ja-
  vnih ustanova,kojima je rečeno da se samo oslone na šeficu računovodstva u Domu kulture,i biće sve kako treba.A dotični,vajni veliki ekonomski stručnjak S.Krstić,nije ušao u D.K.9 godina.A vajna i nezamenljiva načelnica ,takođe ništa nije primetila .Mislite o tome!A i tužilaštvo će.

 • (+3) (-0)

  kulturo-eve me! 01.03.2015.
  Direktor biblioteke,direktor centra za kulturu, direktorica pozorista svi su sa seficom racunovodstva krali i zato neka daju ostavke i idu kuci,da ne idu na druga rukovodeca mesta gde ce opet da kradu!Pozorisne predstave su nacin dilovanja novca. Neso,ne cuti vise! Menjaj ih, jer bice izbora, promenice tebe!


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}