Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Poginula radeći da preživi!

rss

03.10.2012. Branko Janačković, Alo

Dobrila Kočić (56) iz Grejača kod Aleksinca, koja je u četvrtak nastradala u teškom udesu u selu Bzovik kod Kraljeva, kada je kamion bez nadzora vozača krenuo u rikverc i i pregazio nju, Radivoja D. (65) iz Vranja i Aleksandra Begovića (55) iz Kruševca, živela je sama u tuglari bez struje na samom kraju sela.

Poginula radeći da preživi!

Kako kažu meštani, radila je kao nadničar da preživi, često i za samo 500 dinara. Za njenu tragičnu sudbinu policija nije imala kome da javi, pa je o pogibiji obavestila predsednika mesne kancelarije.

- Dobrila je živela sama od pre četiri godine, kada joj je umro muž. Dece nisu imali, pa joj je samoća često teško padala. Povremeno je dobijala i socijalnu pomoć, u toku zime, a leti je radila u nadnici po selu da preživi. Nije birala poslove, išla je u berbu višanja, malina, šljiva... Ceo dan je radila samo da zaradi 500 do 1.000 dinara. Od zarade iz berbe višanja sredila je šupu, da ima zimi gde drva da stavi, a od ove nadnice je trebalo da popravi plafon, koji se nedavno srušio iznad njenog kreveta i povredio joj nogu. Plašila se da se tuglara ne sruši kada padne sneg, jer nema kud, a novca nije imala, pa je morala u nadnicu - priča komšinica Milena Rašić, čiji je teča Aleksandar Begović iz Kruševca poginuo sa Dobrilom. Ona kaže da se Dobrila javila telefonom jednoj komšinici dan pre tragedije i rekla joj da dolaze u petak. Ali, sudbina je htela drugačije...

- Bila je vredna, radna, poštena i iskrena, živela je na ivici egzistencije i nije imala struju. Kada dobije socijalnu pomoć, prvo je uvek vratila šta duguje, pa ono što ostane je za nju. Pre polaska pozajmila je 5.000 dinara da ima da ode u nadnicu. Sirota žena, otišla je da zaradi neki dinar da preživi, nije zaslužila da joj se tako nešto desi - dodaje komšinica Zorica Đorđević.

Dalja rođaka Vesna Milošević kaže da su Dobrilu odbili za socijalnu pomoć za naredna tri meseca, pa je morala u nadnicu. Dobrila je imala brata u Beogradu, ali meštani Grejača još uvek nisu uspeli da stupe u kontakt sa njim.

- Ukoliko se niko od bliže rodbine ne javi, sahranićemo je mi, komšije iz sela, tu na seoskom groblju, kraj supruga - rekle su komšije.


Komentara: 0


# Milena Rašić
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}