Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana osma sednica Skupštine opštine Aleksinac

rss

22.03.2021. Opština Aleksinac

Danas je u velikoj sali Doma kulture, uz poštovanje svih epidemioloških mera, održana osma sednica Skupštine opštine Aleksinac. Na dnevnom redu našlo se 30 tačaka.

Održana osma sednica Skupštine opštine Aleksinac

Na početku sednice predsednik opštine Dalibor Radičević izvestio je odbornike o aktivnostima lokalne samouprave u periodu između dve sednice.

Usvojen je predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2021. godinu, prema kojoj je budžet Opštine uvećan za preneta sredstva iz prethodnih godina u iznosu od 96.000.000 dinara.

Usvojen je i predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog budžeta opštine za prethodnu godinu, kao i Predlog Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine Aleksinac.

Aleksinački odbornici usvojili su Odluku o izmeni i dopuni Odluke o upravljanju javnim parkiralištima prema kojoj se uvode opšta parkirališta čije će korišćenje biti besplatno i posebna parkirališta za čije korišćenje će se naplaćivati minimalna cena parkiranja. U I (crvenoj) zoni vreme parkiranja biće ograničeno na 120 minuta, a u II (zelenoj) zoni neće biti ograničeno. Za parkiranje putničkih automobila, mopeda i motocikla van zona određen je prostor na parkiralištu iza stadiona i u Šumatovačkoj ulici.

Usvojena je i Odluka o regulisanju saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Aleksinac.

Usvojen je i Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o mesnim zajednicama, prema kojoj se rokovi određenih izbornih radnju skraćuju sa 15 na 8 dana.

Odbornici Skupštine opštine usvojili su Akcioni plan do 2026. godine za upis i evidentiranje imovine opštine Aleksinac i utvrđivanje kapitala javnih preduzeća i ustanova.

Usvojeni su i izveštaji o radu za prethodnu godinu Štaba za vanredne situaciji i Saveta za zdravlje opštine Aleksinac.

Na kraju sednice, usvojeni su predlozi rešenja prema kojima se za direktore Centra za socijalni rad opštine Aleksinac i Gradskog pozorišta „Teatar 91“, imenuju Jasmina Nikolić i Milena Rašić, koje su istu funkciju obavljale i u prethodnom periodu.


# predsednik opštine skupština saobraćaj Dalibor Radičević automobil Teatar 91 Milena Rašić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima