Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osuđen zbog ubistva Dekija Bosanca

rss

07.09.2019. Kurir

Jedinstvena zatvorska kazna izrečena mu je za tri krivična dela - ubistvo, nedozvoljeno posedovanje oružja i overavanje lažnog sadržaja, jer je u momentu hapšenja imao lažna dokumenta na ime Darko Perović.

Foto: Kurir

Mića Urošević (40), zvani Mića Četnik iz Aleksinca u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici osuđen je nepravosnažno na 20 godina zatvora zbog ubistva Kruševljanina Dejana Steljića 27. decembra 2017. godine.

Optuženom je presuda izrečena u prepunoj sudnici u koju je ušao na štakama pomoću kojih hoda jer ga je u pritvoru prošle godine napao i teško povredio Podgoričanin Mario Milošević.

Jedinstvena zatvorska kazna izrečena mu je za tri krivična dela - ubistvo, nedozvoljeno posedovanje oružja i overavanje lažnog sadržaja, jer je u momentu hapšenja imao lažna dokumenta na ime Darko Perović.

Prema njegovim rečima, rvali su se, a revolver je opalio. Urošević je pobegao misleći da je njegov rival od pucnja samo ranjen.

Urošević je posle hapšenja u Kosovskoj Mitrovici bio u pritvoru u tom gradu, ali je zbog kršenja zatvorske discipline prebačen u Prištinu. Tu se krajem prošle godine sukobio sa Podgoričaninom Mariom Miloševićem, bivšim karatistom i članom kavačkog klana.

Kao otežavajuću okolnost sud je u obzir uzeo to što je Uroševića već pravosnažno osudio sud u Nišu na 20 godina zatvora zbog ubistva Dejana Steljića, zvanog Deki Bosanac, jednog od vođa kruševačog podžemlja.

Ispričao je pred sudom da su njih dvojica pre ubistva pili zajedno u kafani, te da je Steljić počeo da ga udara. Pobegao je kući, ali je Steljić krenuo za njim, uspeo je da uzme revolver koji je imao sakriven u kući.

Komentara: 2


# Mića Urošević Četnik Kurir suđenje zatvor
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+9) (-3)

  Vlada 07.09.2019.
  Popravite naslovni tekst nije ubistvo Dekija Bosanca u Aleksincu greska urednika.

 • (+16) (-)

  Đorde 20.10.2019.
  Dolijao je zlotvor a onaj ga ubio od batina sad hoda na štake
  Pa dosta si ti mićo tuko narod po gradu stigle te kletve.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima