Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napastvovao rođenu ćerku

rss

05.05.2009. D. K. pressonline.rs

Policija uhapsila Radovana S. iz sela Vukanja kod Aleksinca zbog sumnje da je seksualno zlostavljao petnaestogodišnju ćerku. Nasilniku određen pritvor od nedelju dana

Napastvovao rođenu ćerku

Radovan S. iz aleksinačkog sela Vukanja uhapšen je zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoju petnaestogodišnju ćerku! On se sumnjiči da je 2. maja u večernjim časovima u svojoj porodičnoj kući „izvršio nedozvoljene polne radnje nad svojom ćerkom".

Dva dana kasnije, Radovana je jedan od komšija prijavio policiji jer mu je ovaj pretio. Kada je policija stigla u Vukanju, devojčica im se požalila na očevo ponašanje, pa je on uhapšen.

Istražni sudija Opštinskog suda u Aleksincu Blagoje Stefanović kaže da ne može da iznosi detalje ovog događaja do okončanja istrage.

- Još nisam saslušao oštećenu, tako da u ovom trenutku ne mogu da kažem šta se tačno desilo. Protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad svojom ćerkom i određen mu je pritvor do osam dana - rekao je Stefanović za Press.

Osumnjičeni je nakon razvoda od supruge živeo sam sa ćerkom. Nije bio stalno zaposlen, a njegov otac Života, koji stanuje u komšiluku, kaže da je uzrok svih Radovanovih problema rakija.

Tukao i oca

- Kad bi bio trezan sa njim se još nekako moglo razgovarati, a kada bi se napio, što je bilo vrlo često, svakog je psovao. Mene je stalno maltretirao, tražio je pare za rakiju, pokušavao je i da me tuče. Nezgodan je čovek, bio je i pet meseci u zatvoru zbog nekih svađa i krađe. Savetovao sam mu da se mane alkohola i da se okrene porodici, ali sve je bilo džaba - kaže Života, i dodaje:

- Šta se zaista dešavalo između sina i unuke ne znam. Njega je žena ostavila kad je mala imala samo tri meseca. Preudala se pa je dete retko obilazila. Prošle godine je unuka bila nekoliko meseci kod nje, ali se ponovo vratila u Vukanju. Znam da ju je Radovan maltretirao. Dolazio bi kasno kući pijan, vikao je i pretio, nije joj dozvoljavao da uči. Ona je sve to trpela, retko se žalila. Dolazila je kod mene, mesila mi hleb i pomagala u kućnim poslovima jer moj otac i ja živimo sami.

Života ističe da je za sinovljevo hapšenje čuo od svog oca Milete, jer je u utorak bio zauzet poljskim radovima.

- Došao sam kući sa njive kada me je presreo otac i rekao mi da je od komšija čuo da je Radovan učinio veliko zlo. Ne mogu da verujem da je mogao da nasrne na rođenu ćerku! Ako je to što se sumnja stvarno istina, ne treba nikada da izađe iz zatvora - priča Života plačući.

Meštani Vukanje nisu začuđeni vešću da se njihov komšija našao iza rešetaka.

Žena ga napustila

- On je prgav i zao čovek. Sa svima se svađao, a bio je voljan i da se potuče. Voleo je i da ukrade, zbog toga je bio i u zatvoru.

Neprestano je bio pijan, pa nikada nije uspeo da zadrži posao. Zato ga je i žena napustila, a dopustio je i da mu ćerka živi u bedi.

Dete mu treba oduzeti - priča jedan od Radovanovih poznanika.

Centar za socijalni rad u Aleksincu obezbedio je zlostavljanoj devojčici privremeni smeštaj u jednoj porodici. Njenom ocu, ukoliko bude osuđen, preti kazna zatvora do tri godine.

Nasrtao na žene

Meštani Vukanje tvrde da je Radovan imao običaj da pijan nasrće na žene.

- Kada bi se napio bio bi vrlo agresivan, naročito prema ženama. Toga dana, kada je nasrnuo i na ćerku, napao je još jednu komšinicu - kaže jedan od Vukanjaca.

Otac osumnjičenog potvrđuje da su mu se neke žene žalile na sina.

- Pričala mi je jedna komšinica da je Radovan upao mrtav pijan i da joj je govorio neke nepristojne stvari. Da li je tu bilo još nečega ne znam, ali ne bi me čudilo jer pijan nije znao šta radi - kaže Života.


Optužen otac bludnik

D. S, Novosti

Posle sprovedene istrage, Opštinsko tužilaštvo u Aleksincu podiglo je optužni predlog

protiv Radovana S. (45) iz Vukanje jer je nad petnaestogodišnjom ćerkom počinio nedozvoljene polne radnje.

Istovremeno, odlučeno je da mu se pritvor produži za još mesec dana, a prema rečima sudije Nebojše Colića, koja vodi ovaj slučaj, suđenje će ubrzo biti i zakazano. Za ovo krivično delo, inače, zaprećena je kazna zatvora do tri godine.

Devojčica sve vreme tvrdi da se otac pijan uvlačio u njen krevet i da ju je samo pipkao. S druge strane, Radovan S. je priznao da je često bio pod uticajem alkohola, ali da se ne seća da je pokušavao da nanese neko zlo ćerki jedinici.

Radovan S. je uhapšen 4. maja, kada mu je posle saslušanja određen pritvor od osam dana. U međuvremenu, saslušani su svi svedoci.

Devojčica je od šestog meseca odrastala sa dedom i ocem, jer se majka preudala.

- Posle svega što joj se dogodilo, adaptirala se u hraniteljskoj porodici u Aleksincu. Vrlo dobar je đak i pošto joj je malo ostalo do završetka osmog razreda - kaže direktorka Centra za socijalni rad Dušica Stojadinović.


# Centar za socijalni rad Vukanja hapšenje krivična prijava
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima