Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Maloletnik se kaje zbog krađe očevog auta i nesreće

rss

03.12.2012.

Dušan P., koji je izazvao saobraćajnu nesreću upravljajući vozilom bez dozvole, pušten je da se brani sa slobode nakon saslušanja kod istražnog sudije Višeg suda u Nišu

Sestra još ne zna da joj je brat poginuo kod Aleksinca

Maloletnik se kaje zbog krađe očevog auta i nesreće

Niška policija je uhapsila i sa krivičnom prijavom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja privela istražnom sudiji Višeg suda u Nišu sedamnaestogodišnjeg Dušana P. iz aleksinačkog sela Radevac koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a četiri povređene.

Nakon saslušanja, istražni sudija Višeg suda pustio je mladića da se brani sa slobode. Na saslušanju Dušan je istakao da se mnogo kaje što je bez očevog znanja uzeo njegova kola kojima je upravljao bez dozvole, što je života koštalo njegovog najboljeg druga petnaestogodišnjeg Stefana S.

Nesreća se dogodila na ulazu u selu Gradetin kada je “fiat punto”, koji je vozio Dušan, sleteo s puta i udario u topolu. Od zadobijenih povreda Stefan je preminuo neposredno nakon nesreće, dok su povređeni Strefanova sestra Sandra, Tamara M., Miloš R. i Katarina M., svi stari sedamnaest godina.

- Za sada nema sumnji da je mladić vozio pod uticajem alkohola jer je urađeno alko-testiranje i rezultat je bio negativan. Međutim, ipak mu je uzeta krv na analizu i upućena na Institut za sudsku medicinu kako bismo dobili definitivnu potvrdu preliminarnih nalaza – kažu naši sagovornici iz Višeg suda.

Na osnovu svega utvrđenog sumnja se da je uzrok nesreće brza vožnja, a kojom brzinom se tačno vozilo kretalo, otkriće veštačenje.

- On je iz dobre porodice, primernog je vladanja, odličan je učenik, nikada sa njim nije bilo nikakvih problema. Ipak, uzeo je očev auto bez njegovog znanja da bi društvo odveo na žurku i došlo je do tragedije. S obzirom na to da se radi o maloletniku, te da nije bilo nikakvih otežavajućih okolnosti, nakon saslušanja je pušten da se brani sa slobode – kažu u Višem sudu.

Svi povređeni u ovoj saobraćajnoj nesreći uspešno se oporavljaju. Najozbiljnije povrede imaju Sandra S. i Tamara M. koje su zbrinute na Dečjoj hirurškoj klinici u Nišu, ali kako saznajemo u ovoj zdravstvenoj ustanovi, vrlo brzo će otići kući.

- Sandra je zadobila prelom obe ruke, kostiju glave i povrede zuba, dok je Tamara lakše povređena. Njihovo stanje je stabilizovano tako da će biti otpuštene na kućno lečenje – saopštila je Anđelka Slavković, direktor Dečje hirurške klinike.

Sestra još ne zna da joj je brat poginuo kod Aleksinca

Ćerka još ne zna da je Stefan stradao i ne smemo da joj kažemo, kaže majka sedamnaestogodišnjeg dečaka koji je poginuo u udesu u selu Gradetina kod Aleksinca.

"Stefan je sa sestrom S. S. i drugovima krenuo na žurku. A onda su nam javili da je poginuo. Bio je dobar momak, išao je u prvu godinu Srednje mašinske škole u Kruševcu ", kaže majka Jasmina.

"Istrčao sam iz kuće i video decu kako izlaze iz automobila. Jedan od njih je dozivao Stefana. Prišao sam tom mladiću i izvukao ga iz “punta”.

Bio je živ, a jedan od vozača koji se zaustavio da pomogne prevezao ga je do bolnice. Ali bilo je kasno", priča Jovanović.

Majka Jasmina kaže da je saznala da je Stefan preminuo u sanitetu dok su putovali ka Aleksincu.

"Ispričali su mi da je otvorio oči, da je želeo nešto da kaže, ali da je umro. Ćerka još ne zna da je Stefan stradao i ne smemo da joj kažemo", priča majka poginulog dečaka.

Dvoje povređenih maloletnika je smešteno na niškoj klinici, a dvoje je u Aleksincu. Nikome od njih nije ugrožen život.

Tragično stradali Stefan biće sahranjen sutra na groblju u selu Radevac.

 


# saobraćaj automobil škole
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima