Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Identifikovan nastradali na dalekovodu

rss

22.11.2012.

Na rešetkastom električnom stubu u ataru sela Glogovica nađeno je beživotno telo Gorana Manasijevića (45) iz Aleksinca.

Čovek je "u očiglednoj krađi provodnika, preminuo od udara struje", saopšteno je danas iz elektroprivrednog društva Jugoistok.

Identifikovan nastradali na dalekovodu

- Ustanovljeno je da je pomenuti Goran M. samoinicijativno, bez odobrenja nadležnih, popevši se na stub, preminuo. Goran M. nije radnik ED Niš - navodi se u saopštenju.

Nesreća se dogodila juče popodne u ataru sela Glogovica u aleksinačkoj opštini, a u Jugoistoku navode da Manasijević nije radnik Elektrodistribucije (ED) Niš.

Po nalogu istražnih organa dalekovod je isključen sa mreže pa su bez struje do večeri bila naselja Glogovice, Novog Naselja i Aleksinačkog Bujmira. Struja je ponovo puštena oko 20 sati i 30 minuta.

Nesreću u ataru sela Glogovica potvrdila je u Policijska uprava u Nišu navodeći da su uviđaj na licu mesta izvršili istražni sudija Osnovnog suda u Nišu, tužilac i policijski službenici.

- Napominjemo da je proteklih godina kao i tokom ove, bilo više pokušaja neovlašćenog ulaska u elektroenergetske objekte i otimanja opreme na području opštine Aleksinac (krađe trafo ulja, transformatora na stubnim trafostanicama, provodnika i druge opreme), pa smo iz tih razloga pokretali pitanje rešavanja ovog problema, koji je, nažalost, u ovom slučaju završio tragičnim ishodom - stoji u saopštenju Jugoistoka.# Aleksinac Niš Glogovica
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima