Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

DNK analiza potvrdila identitet dečaka Marka Ristića

rss

03.05.2012. Kurir, Agencije

DNK analiza pokazala da telo iz Moravice pripada Marku (11), koji je nestao 3. marta.

Slađan Ristić: Do poslednjeg trena sam se nadao da to nije moj sin
Moj Marko je umro u najgoroj patnji!

DNK analiza potvrdila identitet dečaka Marka Ristića
DNK analiza u Beogradu otklonila je sve sumnje: telo nađeno u reci Moravici u selu Kraljevo kod Aleksinca pripada Marku Ristiću (11) iz Aleksinačkog Rudnika!

Ovo je juče za Kurir potvrdio Oliver Stojković, šef DNK laboratorije u Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

- O ovom nalazu obavestili smo i policiju u Nišu - dodao je još Oliver Stojković.Ova informacija ubila je i poslednju nadu Slađanu Ristiću, ocu dečaka koji je nestao 3. marta, dok se igrao ispred svoje kuće.

- Znao sam da su šanse bile male, ali do poslednjeg trena sam se nadao da to nije moj Marko! Sada... Sada ne smem ni da pomislim u kakvim je mukama umiralo moje dete dok se davilo - jedva je uspevao da prozbori Slađan Ristić.

Dva meseca agonije

Sa suzama u očima, dok krši prste i pali cigaretu za cigaretom, Slađan nastavlja svoju ispovest za Kurir.

- Dva meseca smo živeli u agoniji! Otkako sam čuo da je u Moravici nađeno telo deteta i otkako se pojavila mogućnost da je to možda Marko, razmišljao sam kako je mogao da završi u reci. Nije mi jasno... Jedino ako je video nešto zanimljivo u vodi, krenuo da uhvati i voda ga ponela. Više se ne sećam, možda je u martu Moravica bila i zaleđena, a Marko je propao kroz led... Ne želim ni da mislim šta se posle događalo - kaže Slađan spuštajući pogled ka podu.

Pitanja i nisu potrebna, Slađan sam nastavlja priču.

Našli ga ribari

- Imao sam troje dece, ali Marka sam najviše voleo, valjda zato što je bio bolestan... Kad je uzimao terapiju, bio je najbolje dete na svetu, uvek vedar i nasmejan. I mnogo je voleo autobuse, voleo je da ih gleda. Joj, bože... Stvarno sam se nadao da to nije on! Ma, pristao bih i da su ga odveli u prosjake, samo da je još živ - priča Slađan.

Telo dečaka u poodmakloj fazi raspadanja našla su dvojica pecaroša u nedelju oko 7.30 sati. Ribari su videli dečju ruku kako viri iz granja, što nije bilo čudno, pošto se voda u poslednjih desetak dana povukla metar i po. Nezvanično se u Institutu za sudsku medicinu saznaje da na telu nije bilo vidljivih tragova nasilja i da je uzrok smrti Marka Ristića utapanje.


Kratko živeo kod hranitelja

Marko Ristić bio je najmlađi od troje dece Slađana Ristića. Majka ga je ostavila kad je bio beba.

- Ima starijeg brata Jovana i sestru Magdalenu. Kad ih je majka napustila, Jovan se preselio kod babe i dede, a Marko i Magdalena su smešteni u hraniteljske porodice. Međutim, hranitelji nisu mogli da se prilagode Marku zbog njegove bolesti, pa je vraćen ocu. Marko je bio na intelektualnom nivou deteta od dve godine - pričaju poznanici Ristića.


Nestao u martu

Marko je nestao 3. marta, kad se s decom igrao ispred kuće.

- Sedeo sam na krevetu i ođednom je prestala dečja graja. Istrčao sam da vidim gde su, ali Marka nigde nije bilo. Tada je počela naša agonija - kaže Slađan Ristić.


Opsežna potraga

Policijska potraga za Markom počela je 5. marta. Žandarmi i policajci „pročešljali“ su atare sela Vakup, Kraljevo, Subotinac, Bovan, Bradarac i Mozgovo, prema Bovanskom jezeru. Pretražen je i čitav Niš, kao i deo oko pođastrebačkog sela Vitkovac, ali bez rezultata. Opsežna potraga prekinuta je nedelju dana kasnije, a policija je reagovala samo po dojavama građana.


Komentara: 1


# Moravica Kraljevo Marko Ristić Bradarac
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    . 09.05.2012.
    Saucesce porodici.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima