Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dečak ugušio dvogodišnju sestru

rss

17.02.2013. agencije, Novosti

Porodična tragedija kod Aleksinca, dvogodišnja S. S. u petak pronađena mrtva. Osumnjičen desetogodišnji brat

Vajda Ramadani i Slaviša Stanković, roditelji nastradale devojčice

Dvogodišnja S. S. koja je u petak pronađena mrtva u svom domu u aleksinačkom selu Prćilovica kod Aleksinca, prema prvim nalazima obdukcije umrla je nasilnom smrću. Policija se povodom ove tragedije u romskom naselju nije oglasila, ali kako nezvanično saznajemo, devojčica je ugušena dok je bila sama u kući sa desetogodišnjim bratom.

Roditelji Vajda Ramadani i Slaviša Stanković su očajni, jer su im socijalne službe uzele i drugu bebu, staru godinu dana i sina od 10 godina, dok se ne rasvetle sve okolnosti.

Obdukcija je pokazala da dete nije bolovalo, a isključena je mogućnost da se ugušila hranom.

- Izvesno je za sada da je smrt nastupila nasilno, odnosno da je devojčica ugušena, ali se ne možemo izjasniti o drugim okolnostima - kaže izvor iz Zavoda za sudsku medicinu.

Portparol niške policije Lidija Pavlović u subotu je bila nedostupna za novinare. U momentu tragedije, u petak oko 14 časova, devojčica se nalazila u kući sama sa starijim bratom D. S. (10). Ukoliko se i utvrdi da je on odgovoran za njenu smrt, ne može krivično da odgovara jer je mlađi od 14 godina.

Aleksinački Centar za socijalni rad ga je do okončanja istrage smestio u Dom za nezbrinutu decu. Majka preminule devojčice Vajda Ramadani kaže da je u Dom smeštena i druga devojčica koja je stara samo godinu dana.

- Ne znam šta nas je snašlo. I to baš sada kada sam pred porođajem. Meni je sin rekao da je devojčici udario šamar i da je ona pala - priča očajna majka i dodaje da je ona otišla da im kupi hranu u obližnjem Žitkovcu. - Suprug je prvi ugledao stravičan prizor. Pokušao je da je oživi, ali nije mogao. Zvao je Hitnu pomoć a oni su zatim zvali policiju


Komentara: 0


# Prćilovica Centar za socijalni rad dečak devojčica Dom za nezbrinutu decu Slaviša Stanković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima