Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Brat otete neveste izašao iz kome, junački štitio sestru, ali ga je napad sekirom zastavio

rss

11.02.2018. Telegraf

Dejan R. je prebačen iz jedinice intenzivne nege na odeljenje Klinike za anesteziju

Brat otete neveste izašao iz kome, junački štitio sestru, ali ga je napad sekirom zastavio

Dejan R. (35), koji je udaren sekirom u glavu u masovnoj tuči zbog otmice neveste u selu Prćilovica, u Aleksincu, izašao je iz kome i nije više na odeljenju intenzivne nege.

- Pacijent je prebačen iz jedinice intenzivne nege na odeljenje Klinike za anesteziju. Primetan je oporavak - izašao je iz kome i diše sam svojim plućima, bez mašine za disanje, ali je i dalje životno ugrožen - kažu u KC Niš.

Kako javlja Blic, povređeni muškarac je brat od ujaka sedamnaestogodišnje devojke koju je oteo i odveo svojoj kući da bi je venčao Dalibor S. (20). On je maloletnicu presreo na ulici i protiv njene volje je odveo svojoj kući, što je razgnevilo njene rođake koji su pohitali za njom.

Dejan R. je poneo je i sekiru kojom je, po dolasku u kuću u koju je odvedena njegova rođaka, krenuo na Toplicu S, oca Dalibora S, čim su došli u njihovu kuću.

No, Toplica mu je, kako se sumnja, oteo sekiru i njome ga udario po glavi nanevši mu teške povrede. Onda je usledio obračun članova zavađenih familija uz upotrebu flaša i kamenica.

Dejan R. je prebačen najpre u Zdravstveni centar u Aleksincu ali je hitno transportovan za Niš zbog frakture lobanje i krvarenja na mozgu.

Toplica je uhapšen zbog nanošenja teške telesne povrede, a nesuđeni mladoženja Dalibor S. dobio je krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog protivpravnog lišenja slobode.


# Prćilovica nasilje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima