Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bandera ubila radnika

rss

04.12.2009. Večernje novosti

Bandera ubila radnika

Radnik aleksinačke "Betonjerke" Miodrag Marković (56), iz sela Glogovice, u četvrtak oko 19.50,

u krugu fabrike, poginuo je kada je na njega pala betonska bandera, teška 1.400 kilograma.

Do tragedije je došlo tokom utovara stubova na prikolicu kamiona autodizalicom. Prilikom podizanja, jedna od bandera je udarila Markovića u grudi. Radnik je pao na leđa zadobivši smrtonosne povrede.

Kobnog dana je radio prvu smenu, ali je ostao i u drugoj. Poslednji ugovor o delu sa "Betonjerkom", Marković je potpisao 1. aprila. U "Betonjerci" je radio 30 godina, a poslednje dve decenije je radio na usklađivanju i utovaru betonskih stubova.

- U ponedeljak bi trebalo da proverimo dokumenta. Oglasićemo se tek po prikupljanju svih činjenica o uzroku smrti jer očevidaca nema, pošto zbog magle ni radnik na autodizalici nije video šta se dogodilo - kaže Radomir Nikolić, inspektor rada Nišavskog okruga.

Zaposleni u "Betonjerci" u petak su bili potišteni zbog smrti kolege, koji je iza sebe ostavio ćerku i sina.

- Bio je sjajan radnik, a šta se dogodilo reći će inspekcijski i istražni organi - kaže v. d. direktora "Betonjerke" Zoran Marinković.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=164527


Press

Bandera ubila radnika!

Miodrag Marković (56) iz Glogovice, radnik aleksinačke fabrike „Betonjerka", poginuo kada je na njega pala betonska bandera teška 1.400 kilograma. Nesrećni radnik preminuo na licu mesta

Radnik Miodrag Marković (56) iz Glogovice poginuo je u fabrici „Betonjerka" u Aleksincu kada je na njega pala betonska bandera teška 1.400 kilograma! Nesrećni radnik preminuo je na licu mesta.

Tragedija se dogodila u četvrtak uveče u fabrici „Betonjerka" prilikom utovara bandera u kamion. Prema rečima Miodragovih kolega, jedna od betonskih bandera skotrljala se sa gomile i prikleštila nesrećnog radnika.

Prva nesreća u fabrici

- U četvrtak smo betonske stubove vozili za Smederevo. Uveče smo se vratili u fabriku kako bismo natovarili kamion koji je u petak išao za Beograd. Počeli smo da utovarujemo bandere. Svaki betonski stub bio je vezan sajlom dok ne bi bio ubačen u kamion. Međutim, jedan od stubova nije bio u ravnoteži, pa smo morali da ga vratimo na gomilu - kaže Miodrag Jovanović, Markovićev kolega i dodaje:

- Prilikom ponovnog prihvatanja stuba, otkačila se sajla dizalice, pa je betonska bandera počela da se kotrlja prema kolegi Markoviću. On se uplašio i počeo da ide unazad. Onda se sapleo i pao na leđa. Bandera teška oko 1.400 kilograma prešla mu je preko grudi. Bilo je strašno! Miodrag je odmah preminuo.

Zoran Marinković, generalni direktor „Betonjerke", kaže da se za 44 godine postojanja ove firme ovakva nesreća nije dogodila.

- „Betonjerka" je osnovana 1965. godine. Do sada nijedan radnik nije poginuo. Dešavalo se da neki radnik bude lakše povređen, jer je priroda posla takva. Miodrag je u „Betonjerki" radio 30 godina, dugo smo se poznavali i kućni smo prijatelji. Učinićemo sve da pomognemo njegovoj porodici, posebno Miodragovom sinu, koji takođe radi u našoj firmi - ističe Marinković, i dodaje da u ovom trenutku ne može da govori o uzrocima nesreće niti o bilo čijoj odgovornosti jer se očekuje rezultat istrage.

Ostao da pomogne kolegama

Slavoljupka Milanović iz sela Glogovac kod Aleksinca, rođaka nastradalog radnika, kaže da se šokirala kada je čula da je Miodrag poginuo.

Otkačila se sajla koja je utovarivala bandere na kamion. Bandera se otkorljala pravo na Miodraga ... Miodrag Jovanović, Markovićev kolega

- Živim u blizini Miodragove kuće, tako da se često viđamo. U četvrtak uveče čula sam kuknjavu njegove žene Zorice. Znala sam da se nešto strašno desilo. Dotrčala sam do nje i tek tada saznala da je Miodrag poginuo. Zorica mi je rekla da je Miodrag već bio završio svoju smenu i da je trebalo da se vrati kući. Ostao je da pomogne da se natovari kamion i to ga je koštalo života - priča Slavoljupka, i dodaje:

- Miodrag je bio izuzetno vredan. Svi su ga voleli, njegova kuća je uvek bila puna jer je voleo da se druži. - kaže rođaka Miodraga.

Marković je sahranjen juče u rodnom selu Glogovica u prisustvu nekoliko stotina rođaka, komšija i kolega.

http://pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/90316/Bandera+ubila+radnika!.html


# Glogovica Zoran Marinković
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima