Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Građani nezadovoljni uličnom rasvetom

rss

13.03.2014.

Građani Aleksinca su sve nezadovoljniji uličnom rasvetom.
Komentari su slični i vezuju se za nezadovoljstvo kako se postavlja rasveta, koliki često menjaju sijalice i, uopšte, na kvalitet osvetljenja

Građani nezadovoljni uličnom rasvetom

"Živim u centru Aleksinca i mogu vam reć da je osvetljenje užasno. I kad gore sijalice ništa se ne vidi, kao da su stavili najslabije sijalice. Bila sam pre par meseci da se žalim, rekli su mi da im nije prošao tender. Mene briga za tender ja hoću normalno osvetljenje." završava naša sagovornica koju smo zamolili za komentar.

Još jedan id nezadovoljnih građana se žali da nadležni kod njega u ulici uopšte i ne menjaju pregorele sijalice:

"Ne samo što je osvetljenje slabo, nego ga na nekim banderama uopšte i nema. Po nekoliko meseci čekamo da zamene pregorele sijalice." navodi Vladan J. iz naselja Palilula.

U pokušaju da saznamo detalje, kontaktirali smo nadležne u opštini, koji su nam rekli da je posao ulične rasvete poveren od ove godine Komunalnom preduzeću te se očekuje da svi problemi budu vrlo brzo rešeni.

Podsećanja radi, tender za ove poslove za 2013. godinu nije bio raspisan na vreme. U samom postupku je bilo nedostataka, zbog čega su se učesnici žalili i tenderski postupak je poništavan. Konačno, tek u septembru je ovaj problem rešen. Nadali smo se da su nadležni tada naučili lekciju.

Krajem godine je potekla inicijativa da se ovi poslovi prebace komunalnom preduzeće, pod izgovorom da bi to bilo jeftinije. Komunalno preduzeće je nabavilo kamion potreban za ove namene i tek nedavno je i dobilo od opštinskog veća saglasnost, ali je potrebno da se sa tim složi i skupština opštine. Opozicija opominje vladajuću strukturu da time izbacuju privatni sektor iz igre, jer se ne radi samo o poslovima rasvete.

Do razrešenja ovog problema građani će ponovo biti u mraku, kao i prošle godine. Nadamo se da to ovog puta neće biti do septembra.

Takođe, podsećamo da je svojevremeno potpisan ugovor o donaciji za uličnu rasvetu sa nemačkom nevladinom organizacijom, koji nikada nije bio realizovan.

 


# Komunalne usluge JP rasveta tender komunalije
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima