Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kraljevčani donirali Jagodince

rss

22.05.2014.

Meštani mesne zajednoce sela Kraljeva, na čelu sa potpredsednikom Ivanom Ilićem, u nedelju su organiszovali prikupljanje pomoći za ugrožena područja

Kraljevčani donirali Jagodince

Tom priliko, sakupljeno je 1200 litara vode, 300 kg brašna oko 400 komada konzervirane hrane, narezaka, pašteta, gotovih jela.

Prikupljeno je oko 150 kg hemijskih i dezinfekcionih sredstava, higijenskih paketa, vece papira, pampers uložaka, ćebadi i garderobe, kao i konditirskih proizvoda, keksa, kolača, mleka u prahu i 40 litara tetrapak mleka.

"Svu robu otpremili smo u nedelju ujutru sa dva vozila. Kamion firme GUR TREND  i pikap vozilom firme VIP sikjuriti. Moram da napomenem da osim meštana sela, pomoć su uputile i privatne firme ZORA PEKARA , START 82. U nedeju ujutru za Jagodinu su krenuli i ljudi iz sela koji su aktivno učestvovali u prikupljanju pomoći , sa namerom da pomognu meštanima ugroženim u poplavama. Na čelu ekipe bio je potpresednik mz Ilić Ivan, zatim Dalibor Blagojević, Mlađan Đorđević, Aleksandar Ilić, Stefan Miladinović, kao i vlasnik firme Vip sikjuriti iz Aleksinca Marko Petković. Oni su u Jagodini istovarili pomoć i stavili se na raspolaganje jagodinskom kriznom štabu sa dva vozila."

Kako nam je rekao Ivan Ilić, učestvovali su u dostavljanju vode hrane i garderobe najugoroženijim selima.

Pikapom je u Končarevo odvezeno 700 litara vode, koju je donirala firma Vip sikjuriti, a kamionom u par navrata su vozili hranu i garderobu u sela Leštar i Bresije.

Po rečima Ilića, u ugroženim selima situacija je bila blago rečeno žalosna, voda iz pojedinih domova se povukla, ali ono što je ostavila iza sebe je strašno, leševi podavljenih kokoši, nesnosan smrad, oštećeni seoski mostovi, upropašten nameštaj po kućama.

"Zateko sam jednu stariju meštanku kako stoji u dvorište i plače. Iz razgovora sa njom saznao sam da joj je reka Lugomir uništila sve što je imala. Porodica živi od njene penzije koja iznosi 17 000, živi sa sinom i snahom koji su nezapošljeni, a jedini izvor prihoda bila im je poljoprivreda i stočarstvo, kaže sada je reka odnela sve ostavila pustoš i nezna šta da radi. Sve ono što je stvarala godinama otišlo je niz reku."

Ilić je predložio da, po modelu MZ Kraljevo, i opština Aleksinac organizuje sličan način, kako da se za što kraće vreme prikupi pomoc. Dalibor Blagojević iz sela Kraljeva je osmislio izuzetan način da obavesti meštane kad i gde da donesu pomoć. On je odštampao 300 flajera i poslao volontere da raspodele po kućama, tako je celo selo obavestio da se u nedelju, u dragstor Sonja, donosi pomoć.

 

Komentara: 0


# opština Kraljevo poplava pomoć Ivan Ilić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima