Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novosti

Novosti...



<<<9293949596>>>Ukupno: 1115  Displaying: 931 - 940

Nevreme odseklo Aleksinac od sveta

Aleksinac.Net 25.06.2011.

- Strahovito nevreme koje je zahvatilo našu i okolne pštine prouzrokovalo kompletan nestanak električne energije. - Zbog nestanka struje nestalo je i vode, kao i komunikacija. - Nevreme prouzrokovalo ogromnu štetu.

Opširnije

Komentara: 2

Očišćene 74 lokacije

Izvor: sajt opštine Aleksinac 12.06.2011.

U okviru akcije pod nazivom "Očistimo Srbiju", a neposredno pred obeležavanje Dana opštine, prošle subote je organizovano i veliko spremanje Aleksinca i seoskog područja.

Opširnije

Komentara: 0

Patrijarh Irinej počasni građanin opštine Aleksinac

Opština Aleksinac 11.06.2011.

U nedelju, 5. juna, nakon arhijerejske svete liturgije u hramu Sv. Arhangela Gavrila u Žitkovcu, koju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Irinej, u sali Skupštine opštine Aleksinac održana je svečana 28. sednica SO povodom Dana opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 1

Nagrade najboljim đacima

Opština Aleksinac 11.06.2011.

Najboljim učenicima aleksinačkih osnovnih i srednjih škola, dobitnicima "Vukove diplome" i osvajačima nagrada na republičkim i okružnim takmičenjima, u četvrtak, 9. juna, uručene su nagrade. Svečanost je upriličena u sali Skupštine opštine, a čestitke na postignutim uspesima učenicima i njihovim nastavnicima uputio je predsednik opštine Ivan Dimić, poželevši im da i u daljem radu budu jednako uspešni.

Opširnije

Komentara: 2

Sanacija deponije u Aleksincu

Izvor: RTV ALT, foto: Aleksinac.Net 30.05.2011.

Predsednik opštine Ivan Dimić krajem prošle nedelje sastao se u Beogradu sa saradnikom direktora Fonda za zaštitu životne sredine, Draganom Vasiljevićem. Tema sastanka bila je regulacija gradske deponije u Aleksincu.

Opširnije

Komentara: 3

Drugo mesto za Milu Dikić

30.05.2011.

Učenica 7. razreda Osnovne škole "Ljupče Nikolić", Mila Dikić, osvojila je 2. mesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika, koje je protekle subote održano u Tršiću. Mila je ovaj izuzetan rezultat ostvarila u konkurenciji 132 učenika iz cele Srbije. Predmetni nastavnik je Milica Vilček.

Opširnije

Komentara: 2

Aleksinčani u centralnom elektronskom registru

20.05.2011.

Aleksinačka opština se nedavno priključila Centralnom sistemu za elektronsku obradu i skladištenje podataka, koji je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije

Opširnije

Komentara: 0

Lokalnom inicijativom do čistijeg grada

foto: Vladimir Nikodijević 10.05.2011.

Grupa građana i aktivisti nevladine ogranizacije "Grom", samoinicijativno su tokom vikenda prionuli čišćenju fazanerije, kao i puta kojim se iz Aleksinca stiže na ovo aleksinačko izletište.

Opširnije

Komentara: 0

Žedni pored vode

Izvor: RTS 28.04.2011.

Žitelji sela Draževac kod Aleksinca zbog dotrajalosti vodovoda ostali su bez zdrave pijaće vode. Vodovod su meštani ovog sela napravili pre 35 godina, kada su odbili da njihova vodovodna mreža postane deo Aleksinačke.

Opširnije

Komentara: 0

Sanacija udarnih rupa

Izvor: sajt opštine Aleksinac 11.04.2011.

Zaposleni u Javnom preduzeću za puteve i stambenu delatnost, ovih dana su, po nalogu Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac, angažovani na saniranju udarnih rupa u gradu.

Opširnije

Komentara: 1

<<<9293949596>>>Ukupno: 1115  Displaying: 931 - 940

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima