Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Stonoteniseri iz Kraljeva prvaci jesenjeg dela opštinske stonoteniske lige

rss

15.12.2018.

Stonoteniseri iz Kraljeva su zauzeli prvo mesto u jesenjem delu Opštinske stonoteniske lige.

Stonoteniseri iz Kraljeva prvaci jesenjeg dela opštinske stonoteniske lige

U ligi su učestvovale sledeće stonoteniske ekipe: “Kraljevo“ iz Kraljeva, “Šumatovac“ iz Aleksinca, “Jezero“ iz Bovna, “Nestrus“ iz Vitkovca i “Jastrebac“ iz Tešice. Igralo se po dvokružnom bod sistemu. Stonoteniseri iz Kraljeva su bez poraza zauzeli prvo mesto u jesenjem delu prvenstva sa osvojenim maksimalnim brojem bodova.

Inače po prvi put su učestvovale i ekipe u ženskoj konkurenciji. Bile su prijavljene tri ekipe: “Šuamtovac“ iz Aleksinca, “Jezero“ iz Bovna i „Mladost“ iz Velikog Drenovca. Na žalost ekipa iz V.Drenovca je odustala u poslednjem trenutku zbog školskih obaveza njenih igračica. Ženska ekipa „Jezera“ iz Bovna je u direktnom susretu savladala ekipu “Šumatovca“ iz Aleksinca i tako postala pobednik jesenjeg dela takmičenja.

Ovo su pionirski poduhvati Opštinskog stonoteniskog saveza “Aleksinac“ da uključi i žensku populaciju u takmičenje u ovom lepom sportu. Ovim putem apelujemo na sve mesne zajednice opštine Aleksinac koje imaju mogućnosti da preurede jednu prostoriju u svojim domova kulture i uključe svoje mlade meštane koji bi želeli da se bave stonoteniskim sportom, pogotovo u dugom zimskom periodu.

Radi popularizacije stonoteniskog sporta na teritoriji opštine Aleksinac, Opštinski stonoteniski savez „Aleksinac“ i Stonoteniski klub “Šumatovac“ organizuju tradicionalni pojedinačni novogodišnji stonoteniski turnir 29. decembra 2018. godine, subota, sa početkom u 12,00 časova u sali aleksinačke gimnazije. Učešće na turniru je besplatno za sve starosne kategorije.

Prijavljivanje je na telefon 064-145 97 93 ili direktno pre početka takmičenja.


# turnir Šumatovac STK Stoni tenis opštinska liga
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima