Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rudar Alpos pobegao sa dna tabele

rss

17.05.2016. Dimitrije Stojadinović

Derbi začelja pripao je „Rudarima“ koji su jednom borbenom „igrom na polovini protivnika uspali da se maknu sa dna tabele.

Rudar Alpos pobegao sa dna tabele

Utakmica je kasnila 10 minuta, a gosti su pokušali da na taj način iziritiraju odličnog domaćina, ali to sto su zamislili nije im pošlo za „nogom“.

Od prvog sudijskog zvižduka „Rudari“ su krenuli silovito da vrše presing na polovini protivnika, napadali su sa svih strana i šanse su se ređale kao na traci. Prvo je Ljubisavljević imao priliku, izašao je sam pred golmana, nakon toga još jedna prilika za Ljubisavljevića, ali golman gostiju brani udarac. Opsada gola Radničkog i pritisak domaćina na odbranu gostiju urodio je plodom, u 35. min. srušen je jedan igrač Rudara na 25 metara od gola J. Savića. Kapiten Aleksandar Zemljak namesta loptu, uzima zalet, šutira majstorski i pogađa ugao. J. Savić je bio nemoćan. Vođstvo „Rudara“ i radost navijača na tribinama.

Domaćin do kraja poluvremena kontroliše igru na sredini terena i ne dozvoljava protivniku da se razmahne da bi Ljubisavljević bio u još jednoj prilici da postigne pogodak, loptu koju je degazirao golman Doderović koja je preletela odbranu Radničkog, Ljubisavljević šutira ali je golman gostiju tu loptu poslao u korner. Još nekoliko prilika za domaćina, šanse se ređaju ali nema pogodaka.

Na startu drugog poluvremena Rudari imaju povoljan rezultat ali se ne opuštaju nastavljaju sa igrom iz prvog poluvremena nošeni podrškom sa tribina nastavljaju sa napadima i postaju prava napast za kompletan tim iz Lubnice.

Ređaju se šanse, Ljubisavljević opet na sceni bez prave realizacije, mladi talentovani Gojković dva puta promašuje već savladanog golmana gostiju.

Na scenu stupa opet Ljubisavljević, posle nekoliko propuštenih prilika A. Zemljak lobuje golmana Savića, pogađa prečku Ljubisavljević natrčava na odbijenu loptu i manirom vrsnog strelca šalje loptu u gol i donosi novo vođstvo Rudarima.

Gosti su za 90 minuta uspeli da izvedu jedan slobodan udarac sa 25 metara u 70. minutu, ali je golman Rudara ukrotio taj udarac.

U poslednjem minutu Radnički je izveo korner, a A. Savić postigao počasni pogodak.

Za ekipu rudara nastupili su: Doderović 6,5, Spasić 6,5 (Marković -), Lazarević 6,5, Petrović 6,5, Radulović 7, Vidojković 6,5, Gojković 6,5, M. Zemljak 6,5, Ljubisavljević 7, A. Zemljak 7,5 (Durmišević -), Nešić 6,5.

Miloš Belić optimistaŽuti karton za domaću ekipu zaradio je samo Spasić.

Trener Rudara Belić oglasio se povodom pobede njegove ekipe: „Čestitam mojim momcima na odličnij igri, zalaganju i požrtvovanju. Izgarali su na terenu svi do jednog i pokazali kako se bori za klub i dokazali da nismo ekipa koja treba da ispadne. Verujem u svoje momke, igraćemo do poslednjeg kola ovako i izboriti opstanak u „Zoni istok“ „ – jasan je bio trener Miloš Belić.


# Aleksinački Rudnik fudbal Rudar FK Aleksandar Zemljak Miloš Belić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima