Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Poraz „Rudar Alpos-a“ od Svrljiga za brigu

rss

23.05.2016. DS

Gosti iz Aleksinca su imali imperativ pobede zbog opstanka, veliku želju za pobedom, ali nisu znali kako da dođu do rezultata.

Poraz „Rudar Alpos-a“ od Svrljiga za brigu

Domaćin je bio bolji u prvom poluvremenu i za pola sata igre postigao tri pogotka. Prvo Klikovac, u 8. minutu je upošljen od zadnje linije dubinskom loptom po levoj strani gostiju, koju je, na dodavanje Petrovića, pretvorio u gol. Zatim gol Petrovića, koji koristi neuspelu ofsajd zamku gostiju, i Svrljižani povećavaju na 2:0 u 24. minutu.

Izglednu priliku za goste ne koristi mlada nada fudbala, brzonogi Ljubisavljević, koji izlazi pred golmana Ilića, jako šutira, ali Ilić uz malo sreće hvata loptu i brani taj udarac.

Još nekoliko poluprilika, navala gostiju ne koristi da ugrozi domaćina i u 30. minutu Filipov postiže treći pogodak.

Rudari se u drugom poluvremenu konsoliduju, igraju čvršće, pružaju otpor dobrom domaćinu igraju strpljivo i sigurno na sredini terena. Prave nekoliko polukontri, iz jedne takve kontre Ljubisavljević je bio precizan i smanjio rezultat na 3:1.

Taman kad su „Rudari“ počeli da igraju, krenuli na sve ili ništa sevnula je kontra domaćih fudbalera i odbrana gostiju nije uspela da zaustavi Stojanovića, koji je pogodio za visoko vođstvo Svrljižana od 4:1.

Aleksandar Zemljak kapiten „Rudara“ i najbolji igrač na terenu postiže u 80. minutu drugi gol. Jak degažman golmana Doderovića koji je prebacio odbranu domaćina, Zemljak je prihvatio tu loptu i rutinski savladao golmana Ilića.

Gosti su do kraja utakmice propustili još nekoliko prilika da smanje viskok rezultat ali nisu uspeli u tome.

„Rudari“ su meč počeli u sledećem sastavu: Doderović 6,5, Vidojković 6, Lazarević 6, Slavnić 6, Petrović 6, Radulović 6, Gojković 6 (Marković -), M. Zemljak 6,5, Ljubisavljević 6,5, A. Zemljak 7, Nešić 6,5
U igru nisu ulazili Stojadinović, Vasić, Nikolić i Spasić.

Žuti karton za „Rudare“ zaradili su Doderović i Vidojković

Trener „Rudara“ Miloš Belić oglasio se povodom poraza njegove ekipe:

„Čestitam mojim igračima na borbenosti i trudu. Pokazali smo da znamo da igramo, u prethodna dva kola kod kuće savladali smo Lubnicu i Šarbanovac, tu su se moji momci istrošili puno. Protivnik je bio jak, pružili smo otpor koliko smo mogli. Celo prvenstvo igramo pod pritiskom i moranjem da pobedimo svaki meč kako bi izborili opstanak. Imamo još dva kola do kraja, igraćemo nećemo se predati.


# Aleksinački Rudnik fudbal Rudar FK Aleksandar Zemljak Svrljig Miloš Belić niška fudbalska zona
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima