Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ekstremni sportovi u Nišu

rss

06.12.2007.

Ekstremni sportovi u Nišu
Turistička agencija „Džast trevel“ iz Niša i beogradska agencija „Cepter pasport“, zajedno s niškim klubovima za takozvane ekstremne sportove, Turističkom organizacijom Srbije, Turističkom organizacijom Niša (TON) i Regionalnom privrednom komorom (RPK), predstavile su na srpskom štandu na Sajmu turizma u Londonu program „Niš ekstrim“, uobličen u posebnu, lepo opremljenu publikaciju štampanu na srpskom i engleskom jeziku. Ovaj program će u zemlji i inostranstvu postati deo turističke ponude Niša i Srbije, a već u Londonu je izazvao veliko interesovanje inostranih turoperatora, kažu u Turističkoj organizaciji Niša (TON).

U našem gradu inače postoje brojni klubovi koji se bave takozvanim ekstremnim sportovima. Oni nude boravke u prirodi koji se razlikuju od običnih turističkih šetnji i obilazaka jer donose uzbuđenje i avanturu i, što bi se reklo, podižu adrenalin - kaže Dušan Senćanski iz agencije „Džast travel“.

On pojašnjava da za sve sportove iz ovog paketa postoje tereni i poligoni, koji su udaljeni najviše dvadesetak kilometara od grada, a najviše ih je u predelu Sićevačke klisure i oko Niške Banje. Program „Niš ekstrim“ su svojom smeštajnom ponudom već podržali privatni hotelijeri iz Niša i okoline. Pošto nije reč o „običnom“ turizmu, za učešće u pojedinim sadržajima „Niš ekstrima“ biće potreban zdravstveni pregled i prethodni kraći treninzi uz pomoć najiskusnijih članova i instruktora klubova za ekstremne sportove.

Program „Niš ekstrim“ ljubiteljima aktivnog odmora i turizma pruža mogućnost druženja s članovima Safari kluba „Niš„, kao i paraglajding klubova „Albatros“ i „Grunf“, Planinarsko-alpinističkog kluba, Aero kluba, Streličarskog kluba, Kluba za roling i biciklizam „Oksidžen“, Jedriličarskog kluba „Zoran Radosavljević“, Kajak-kanu kluba „Konstantin Veliki“ i drugih.

http://www.gradnis.net/nis/extremni-sportovi-u-nisu.html


# paraglajding
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima