Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nikola Trajković četvrti put prvak Balkana

rss

28.09.2015.

U Banja Luci je održano Otvoreno Balkansko prvenstvo za sve kategorije i Svetski kup do 15 god. u džiu džici. Reprezentativac Srbije Nikola Trajković vraća se sa zlatnom medaljom.

Nikola Trajković četvrti put prvak Balkana

U petak, subotu i nedelju 25, 26 i 27. septembra 2015. god. u Banja Luci, u BIH, u organizaciji JJIF i EJJF  - Svetske i Evropske Džiu džicu federacije održano je Otvoreno Balkansko prvenstvo za sve kategorije i Svetski kup do 15 god. u džiu džici, na kome su nastupili 524 takmičara iz 21 države, a među njima i nacionalna Reprezentacija Srbije.

Za Reprezentaciju Srbije, pored ostalih takmičara, nastupila su tri takmičara iz našeg Džudo i džiu džicu kluba "N&F" iz Aleksinca, i to:
- Miloš Miljković, 2001, iz Vakupa, u kategoriji: nade -60kg, 8 raz. OŠ "Ljupče Nikolić",
- Filip Trajković, 1999, iz Aleksinca, u kategoriji: kadeti -73kg, 2. god. Aleksinačka Gimnazija, i
- Nikola Trajković, 1997, iz Aleksinca, u kategoriji: juniori -77kg, 4. god. Aleksinačka Gimnazija.

Najbolji takmičar našeg kluba i aktuelni prvak Evrope iz Švedske 2014. - NIKOLA TRAJKOVIĆ je po četvrti put osvojio titulu Balkanskog prvaka, 2. mesto je osvojio italijan Krisijan Deda dok su 3. mesto podelili nemac Patrik Sargorski i crnogorski takmičar Mihajko Stepaničić.

Osvajanjem zlatne medalje Nikola je osvojio i 100 bodova, tako da je poboljšao svoj plasman sa 5. na 3. mesto Svetske rang liste za juniore -77kg.

Filip Trajković osvojio je 5. mesto posle poraza u polufinalu od slovenskog i rumunskog takmičara za 3. mesto. Ostvatio je 3 pobede protiv takmičara iz Hrvatske, Poljske i BiH ali to nije bilo dovoljno za osvajanje medalje.

Miloš Miljković se takmičio na Svetskom kupu do 15 godina, žreb mu nije bio naklonjen jer je u 1. kolu imao takmičara iz Rusije od koga je izgubio, kao i kasnije u repasažu od takmičara iz BIH, tako da je u generalnom plasmanu delio od 16-20. mesta.

Za Reprezentaciju Srbije pored Nikole zlatnu medalju osvojio je Ivan Della Croče iz Novog Sada u kategoriji juniori -69kg, dok su srebrne medalje osojili: Saša Tarbuk iz Smedereva u kat. nade -28kg, Borisav Ilić iz Šapca u kat. juniori -62kg i Timon Čikoš iz Novog Sada u kat. juniori -85kg.

Ostali takmičari iz Reprezentacije Srbije nisu ostvarili zapažene rezultate.

Komentara: 1


# džiu džicu Nikola Trajković Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF medalja Aleksinačka gimnazija Miloš Miljković borilački sportovi Balkansko prvenstvo Svetski kup
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+3) (-0)

    zoran aleksinac 10.11.2015.
    Ovaj dečko je neprikosnoveno najbolji sportista naše opštine svih vremena , sve čestitke , svaka čast dečko


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima