Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Odbojkaši okviru akcije "Srce za decu" skupili 80 paketa i 11.000 dinara

rss

22.05.2013. Branko Janačković Foto: Ras

Više od 60 paketa garderobe, desetak paketa sa igračkama i desetak paketa sa obućom kao i 11.000 dinara novčane pomoći prikupljeno je na humnitarnom turniru koji je u sklopu akcije „Srce za decu“ ordržan u organizaciji Odbojkaškog kluba Aleksinac i podršku Opštine Aleksinac, Kancelarije za mlade Aleksinac i Organizacije za turizam i sport (OTIS).

Odbojkaši  okviru akcije

- Videli smo potresne priče o siromašnim porodicama i deci koja žive u teškim uslovima pa smo želei da damo svoj doprinos akciji.

Na turniru su osim domaćina učestvovali odbojkaški klubovi „Desetka“, „Milenijum“ i „Stampedo“ iz Niša. Prikupljeni novac uplatili smo na račun „Blic fondacije“ a prikupljenu pomoć u garderobi, obući i igračkama po dogovoru, predali smo predstavnicima Centra za socijalni rad iz Aleksinca, koja će je distribuirati do onih kojima je najpotrebnija, kaže trener OK Aleksinac Milan Tomić. On je pozvao sportske klubove u drugim gradovima da na sličan način podrže ovu humanitarnu akciju.

- Ako je Aleksinac, koji važi za siromašnu sredinu, mogao da organizuje jednu ovakvu humanitarno sportsku manifestaciju, onda mogu i drugi gradovi - dodaje Tomić.

U Centru za socijalni rad sa oduševljenjem su dočekali prikupljenu pomoć koja će biti podeljena ugroženoj deci.

- Veoma nam znači ova pomoć jer uvek ima dece kojoj je potrebna garderoba i obuća, budući da smo opština koja spada u nerazvijene. Pomoć će dobiti deca iz hraniteljskih porodica, deca iz male domske zajednice koju čine mališani iz Kuline sa teškim smetnjama u razvoju i deca iz ustanove za decu i mlade Hristina Markešić iz Aleksinca.

 

Kako da pomognete:

Pomoć možete uplatiti na dinarski račun: 2750010221949709 90 - rsd, Soc. Gen. Srbija, Beograd

Možete poslati i SMS na broj 2552
Za više informacija pozovite 011/333-4-528


# opština pomoć Milan Tomić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima