Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Niška zona: Ko ispada iz lige?

rss

03.05.2012. Izvor: Južna Srbija

PUNO je nedoumica i neizvesnosti u borbi za opstanak u Niškoj zoni. Dodatnu pometnju unose nezvanične najave da bi moglo doći do reorganizacije sistema takmičenja u zonama pod ingerencijom FS RIS, navodi portal Sportska strana juga.

Niška zona: Ko ispada iz lige?

U Kuršumliji, Subotincu i Vladičinom Hanu veliku borbenost i borbu za savki bod objašnjavaju, osim sportske borbe za prestiž, i najavama koje su dobili a čija je suština da je važno da ne budu poslednji na tabeli Niško.

Zašto to, prema tim glasinama, može biti važno ? Zato što bi prema za sada nepoznatom izvoru „informacija“ moglo doći do formiranja nove zone, pa ni na području FS RIS od sledeće sezone takmičenjišlo kroz 3 zone: Niška, Pomoravska i Timočka.

Oni koji veruju da je tako nešto moguće pozivaju se na započeti izborni proces u Fudbalskom savezu Srbije. Oni koji tvrde da je tako nešto nemoguće pozivaju se na Statut FSS i FS RIS i kažu da je nemoguće doneti jednu tako ozbiljnu odluku mesec dana pre kraja tekućeg prvenstva.

Teme tipa šta će biti ako bude, ostavićemo onima koji ih plasiraju. Trenutno stvari ne stoje dobro po ekipe koje sa takmiče u Niškoj zoni.

Ako bi se prvenstvo završilo danas, iz Niške zone bi ispalo 5 ili 6 ekipa, u zavisnosti od uspeha drugoplasirane ekipe u baražu za plasman u Srpsku ligu Istok. Gotovo izvesno ispadanje Sinđelića iz Prve lige Srbije značiće i ispadanje 3 kluba iz Srpske lige Istok. U zoni ispadanja trenutno su Svrljig, Vlasina i Radnički iz Pirota, ekipe koje se u slučaju ispadanja vraćaju u Nišku zonu.

Donji deo tabele Srpske lige Istok izgleda ovako:

9. Kopaonik 31 bod, 10. Dinamo (Vranje) 30, 11. Borac (Bivolje) 29, 12. Balkanski 27, 13. Trgovački 25, 14. Radnički (Pirot) 23, 15. Vlasina 20 i 16. Svrljig 19 bodova.

Druga kombinacija uključuje i drugačiji rasplet u Srpskoj ligi Istok značila bi ispadanje Trgovačkog iz Jagodine i (ili) Borca iz Bivolja, koji su jedini u opasnosti od ispadanja uz ekipe koje dolaze iz Niške zone: Svrljig, Vlasinu, Radnički iz Pirota, Balkanski, Dinamo i Kopaonik

Da bi situacija bila jasnija, napravićemo projekciju na osnovu trenutne pozicije na tabeli.

U slučaju da drugoplasirani tim iz Niške zone kroz baraž prođe u Srpsku ligu, iz Niške zone će ispasti 5 klubova. Ukoliko nastup u baražu bude neuspešan, ispašće čak 6 klubova.

Kojih je to 6 klubova koji bi u u ovom trenutku prema najgorem scenariju ispali iz Niške zone:

11. Omladinac 29 bodova

12. BSK 25 bodova

13. Vučje 23 boda

14. Kosanica 14 bodova

15. Moravica 10 bodova

16. Morava 9 bodova

U opasnoj zoni do kraja prvenstva nalaze se i: 7. Zloćudovo 33 boda, 8. Palilulac 32 boda, 9. Pusta Reka i 10. Rudar Alpos sa po 31 osvojenim bodom.

Jedno je sigurno – pitanje putnika u okružne lige biće otvoreno do poslednjeg kola, do poslednjeg sudijskog zvižduka i zavisiće od statusa Sinđelića u Prvoj ligi Srbije, ali i statusa ekipa koje teritorijalno pripadaju Niškoj zoni u Srpskoj ligi grupa Istok.



# Moravica Alpos
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima