Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Napredak doneo bodove iz Velike Plane

rss

12.03.2018. TimeOut

Košarkaši aleksinačkog Napretka iskoristili su veoma slabo izdanje Plane i ostvarili pobedu u okviru 20. kola Druge lige Srbije 52:70 (14:20 11:16 11:20 16:14)

Napredak doneo bodove iz Velike Plane

Neprepoznatljivo su delovali igrači Plane u meču protiv Napretka u okviru 20. kola Druge lige Srbije u kome su poraženi sa 52:70, čime su došli u nimalo zavidan položaj pred nastavak šampionata, koji se ne može okarakterisati kao povoljan u rasporedu po njih.

Najslabije izdanje na domaćem parketu ogledalo se u nepovezanoj odbrani i izraženoj nepreciznosti, pogotovo sa distance. Pridodaju li se tome i tehničke greške, ne čudi što su Aleksinčani na odmor otišli sa 11 poena prednosti.

Očekivalo se da će u drugom poluvremenu doći do pomaka u igri, da će izabranici trenera Ivića uspeti da pronađu ritam i anuliraju zaostatak, ali ispostavilo se da je jedina svetla tačka u redovima domaćina bio Nikola Petrović.

Slađan Ivić, trener KK Plana:

- Nameračili smo se večeras na jedan izuzetno kvalitetan tim, gde su Bogavac i Šikman sve vreme držali igru. Mi smo bili u kontra ritmu, a to je posledica rešavanja nekih stvari unutar kluba. Ne verujem da su igrači potcenili protivnika, ovo je kvalitet koji mi imamo. Moramo svi maksimalno da se posvetimo onome zbog čega smo ovde. Svi moraju da osete da su maksimalno privrženi ovom klubu i gradu, i da opravdaju očekivanja. Pokušao sam i u Zrenjaninu da postavim igru bez Kostića i to je dobro funkcionisalo, ali činjenica je da u ovom timu ako zakaže jedan igrač to je problem, ali ako se to dogodi sa dvojicom, trojicom onda je to totalni promašaj. Imamo oskudan roster i jedino ako igramo kolektivno možemo se nadati rezultatima. Čestitam igračima Napretka na igri, održali su nam čas iz košarke.

Nikola Petrović, KK Plana:

- Najlošije naše izdanje na domaćem terenu kako u odbrani tako i u napadu. Menjali smo zonu, ali to nije ispadalo kako treba, postigli smo jako malo poena što nije karakteristično za nas jer smo dobra šuterska ekipa. Sve u svemu, nadigrala nas je ekipa Napretka i čestitam im na tome. Mislim da trebamo više timski da igramo, osetno nedostaje Kostić, koji je povređen, i mada smo u Zrenjaninu to uspevali da nadomestimo i čak izborili produžetke, na današnjoj utakmici njegov izostanak na parketu se jako odrazio na našu igru. Preostaje nam da se odmah okrenemo ka narednoj utakmici, sa Smederevom, koju moramo da dobijemo.

Nebojša Raičević, trener KK Napredak:

- Zahvaljujem se domaćinu na fer i korektnoj igri. Mi smo već nekoliko veoma dobrih utakmica odigrali ali smo gubili u poslednjim sekundama, imamo dosta problema što se tiče sastava, ali u Planu smo došli sa čvrstim ubeđenjem da dobijemo meč. Tako smo i odigrali od prve sekunde i smatram da smo zasluženo trijumfovali. Zbog rasporeda koji nam sledi mislim da se naš opstanak ne dovodi u pitanje, a igračima i rukovodstvu Plane želim takođe da ostanu u Drugoj ligi.

Dragoljub Šikman, KK Napredak:

- Mislim da smo, pre svega, bili dobri u odbrani, složni. Bila nam je potrebna pobeda u ovoj, i za jedne i za druge, važnoj utakmici, nama se posrećilo posle nekih nesrećnih poraza i uspeli smo da dođemo do dva boda.

TimeOut


# košarka Dragoljub Šikman Napredak KK Nikola Petrović Nebojša Raičević TimeOut Plana KK
@KKNapredakAl @timeoutrs @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima