Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ubrane mimoze: "Nif" uspešan na startu sezone

rss

20.02.2017.

Uspešan početak prolećne sezone za takmičare aleksinačkog kluba NIF na 4. Međunarodnom turniru "Mimoza Open 2017" u Herceg Novom

info-G

U subotu, 18.2.2017. godine u sportskom centru »Igalo« u Herceg Novom u Crnoj Gori, održan je 4. Međunarodni džiu džicu turnir "Mimoza Open 2017" na kome su nastupili klubovi iz 5 država bivše SFRJ: Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i domaćina Crne Gore.

Naš klub je nastupio u kategorijama: poletarci, nade, kadeti i juniori, i ostvario veliki uspeh osvojivši 3 zlatne, 2. srebrne i 1. bronzanu medalju.

- Zlatne medalje osvojili su:
1.    Andrej Korlat, 2008. iz Aleksinca, u kategoriji poletarci +42kg,
2.    Stefan Jović, 1997. iz Aleksinca, u kategoriji juniori -69kg i
3.    Filip Trajković, 1999. iz Aleksinca, u kategoriji juniori -94kg

- Srebrne medalje osvojili su:
1.    Mihajlo Ivanović, 2003. iz Prćilovice, u kategoriji nade -50kg i
2.    Jovan Jovanović, 2000. iz Vakupa, u kategoriji kadeti +81kg.

- Bronzanu medalju osvojio je:
1.    Bojan Todorović, 2001. iz Prćilovice, u kategoriji kadeti -60kg.

Održano je i ekipno klubsko takmičenje, na kome su nastupili klubovi iz Slovenije, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Naš klub je imao tri meča u kojima je ostvario jednu pobedu, jedan nerešen meč i jedan poraz, tako da je zauzeo 3. mesto.

U prvom meču protiv spremne i neugodne ekipe domaćina „Panda“ iz Herceg Novog naši mladi takmičari su izborili nerešen rezultat 3:3 ali na tehničke poene pobedu je odneo domaćin. U drugom meču pobedili smo ekipu „Osensei“ Štip iz Makedonije rezultatom 4:2. U trećem meču naša ekipa se sastala sa veoma jakom ekipom „ADK“ Maribor iz Slovenije, rezultat je bio nerešen 3:3, na tehničke poene takođe nerešeno 150:150, što je retkost ali se dešava tako da su bodovi podeljeni. Sledeće kolo je u Mariboru u Sloveniji.

Nakon turnira u organizaciji domaćina džiu džicu kluba „Panda“ iz Herceg Nogov održan je zajednički trening-kamp takmičara u kategoriji seniora, juniora i kadeta, iz Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore, na kome su učestvovali i takmičari iz našeg kluba. Trening su vodili treneri Karl Kelc iz Slovenije i trener iz našeg kluba Dragan Trajković.

Odlazak i učešće na takmičenje finansirali su roditelji i klub iz sopsvetnih sredstava, obzirom da još uvek nisu sklopljeni ugovori između klubova i Opštine Aleksinac za raspodelu sredstava za 2017. godini.


# džiu džicu Filip Trajković N&F džiu džicu klub NIF Dragan Trajković borilački sportovi Herceg Novi Jovan Jovanović Andrej Korlat Stefan Jović Bojan Todorović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima