Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Košarkaši Napretka u štrajku, ne igra se derbi sa prvakom

rss

24.02.2015. Piše Dušan Stevanović

Kao bomba, odjeknula je vest, koja je dugo skrivana od javnosti, da su košarkaši aleksinačkog Napretka u štrajku i da neće biti odigran derbi koji se čekao cele sezone, sa ekipom Mladosti iz Zemuna, ukoliko se do petka ne isplate dve i po zaostale plate.

Košarkaši Napretka u štrajku, ne igra se derbi sa prvakom

Poslednji put su primili platu za prvi deo novembra.

Ovo nije odluka donesena na prečac, niti igrači žele da ucenjuju klub. Još ranije, upozoravali su upravu na neizmirene obaveze prema njima ali to nije pomoglo.

U štrajk upozorenja su krenuli još pre 10 dana, kada su odbili da treniraju.

Tek sada se vidi, šta je glavni razlog, zašto su u prošlom kolu izgubili od devetoplasirane Velike Plane. U vrhunskom sportu jedan dan netreniranja, znači mnogo, a 10 dana je pre mnogo.

Sada, kada su trebali da odigraju jednu od najvažnijih utakmica sezone, oni nisu u trenažnom procesu.

Za ovaj derbi sa ekipom Mladosti iz Zemuna spremala se cela aleksinačka košarkaška javnost koja je vrlo velika. Igrači Napretka, poneseni odličnom igrom u dosadašnjem delu sezone, imali su ambicije da uđu u Prvu ligu, gde bi igrali sa Partizanom i Zvezdom.

Zatim, ovaj meč je bio važan jer dolazi lider na tabeli s kojim bi se odmerile snage i videla prava vrednost Napretka. Publika bi imala priliku da vidi i poznatog predsednika Andreju Vučića, još poznatijeg brata Aleksandra Vučića. Tu bi bio i najveći aleksinački i poznati jugoslovenski košarkaš Slađan Stojković – Musa koji je u prošloj sezoni, jedno vreme bio sportski direktor Napretka, a sada je sportski direktor Mladosti.

Košarka, odnosno KK Napredak, u ovom gradu, imaju ne veliku, već ogromnu tradiciju. I najpopularniji su klub u gradu. Na utakmice Napretka dolaze svi od 7 do 77 godina, različitog profila obrazovanja i pola. Iako sedišta nisu numerisana, zna se ko gde sedi, jer tu sedi godinama.

Utakmice Napretka su mesto i za političko promovisanje. Na njima je, ranije, često bio Milovan Radovanović, predsednik SRS-a, koji je nekada i sam igrao košarku za Napredak. Zatim Ivan Dimić iz DSS-a, koji nikada nije igrao ali je voleo taj klub i u njegovo vreme, dok je bio predsednik Opštine, Napredak nije imao finansiskih problema. Sada na utakmice Napretka, ponekad dođe i Nenad Stanković (SNS) sadašnji predsednik Opštine sa unukom i Čeda Rakić, zamenik predsenika Opštine (SPS) koji je i član uprave.

Sve je bilo spremno za spektakl, košarkašku poslasticu.

Pokušali smo da kontaktiramo i predsednika Kluba ali se na naše pozive niko nije javljao. Očekujemo, već u toku sutrašnjeg dana da se neko iz uprave kluba oglasi i objasni, da li su rešeni finansiski problem i igrača i da li će se, u subotu, u 19 časova, igrati veliki košarkaški derbi između Napretka i lidera na tabeli, Mladosti iz Zemuna.


# predsednik opštine Ivan Dimić košarka Milovan Radovanović štrajk Nenad Stanković Napredak KK Aleksandra Vučić
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima