Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčani na Školskim olimpijskim igrama u Vranju

rss

14.05.2016. Saša Marković Gidra

U petak 13. maja u Vranju, svečano su zatvorene jubilarne desete po redu školske Olimpiske igre, na kojima je nastupilo rekordnih 7000 osnovaca i srednjoškolaca iz Srbije.

Aleksinčani na Školskim olimpijskim igrama u Vranju

Čast da predstavljaju naš grad imali su džudisti džudo kluba „Aleksinac“ i mladi plivač Pavle Đokić, učenik osnovne škole Ljupče Nikolić.

Naša mlada sugrađanka džudiskinja Anđela Nikolić okitila se bronzanom medaljom, a i ostali članovi džudo kluba Aleksinac“ bili su solidno plasirani do petog mesta.

Po rečima ministra za sport Vanje Udovičića školski sport ima veliku ulogu u obrazovanju i odrastanju dece, a cilj olimpijade je da se deca druže i sklapaju nova prijateljstva i slave zajedno pobede i poraze.

Inače, na ovoj manifestaciji Aleksinac je imao i još jednog predstavnika u vidu rukometnog sudije Dejana Pavlovića, koji je ujedno dobio i poverenje organizatora da sudi finalnu utakmicu.

Na završnoj ceremoniji zatvaranja igara svoj nastup je imao i KUD “MLADOST “ iz Žitkovca, u poslednje vreme vrlo viđen gost mnogih manifestacija u Srbiji.


# Vranje plivanje džudo škole Pavle Đokić džudo klub Aleksinac školske olimpijske igre Anđela Nikolić Dejan Pavlović KUD Mladost Žitkovac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima