Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

55 maratona za 55 dana: 33. dan – Aleksinac

rss

03.10.2016. Miroslav Aksentijević – Aksa

Cilj ovog maratona je promovisanje sportskih, kreativnih i intelektualnih potencijala osoba sa invaliditetom.

55 maratona za 55 dana: 33. dan – Aleksinac

Uglavnom se muška populacija vezuje za broj 33, jer su to Hristove godine, a smatra se srećnim brojem. Ako je po tome onda je, pored onih predhodnih 32, i ovaj 33. dan trčanja maratona srećan jer je uspešno, baš kao i predhodni, završen.

Jutros se startovalo posle mesta Doljevac, kada se pređe Južna Morava prema Nišu. Kišica pada tek toliko da pokvasi maratonca, on kaže da mu ne smeta, temperature vazduha 10 stepeni, ali vetar duva pa je osećaj da je mnogo hladnije. Ide se prema gradu na Nišavi, pa kroz sam grad, a onda jednim delom puta, kuda se već prolazilo kada je ovaj grad bio domaćin 29-te etape.

Kroz grad cara Konstantina se prolazi bez zadržavanja, u pratnji policije, a onda na pomenuti pravac. Prelazi se preko auto puta i skreće prema Donjoj Trnavi, pa kroz Lužane ka Žitkovcu. Put vodi opet do obala Južne Morave, koja se po drugi put prelazi, i kroz Žitkovac se stiže do samog magistralnog puta koji vodi prema Sofiji, Solunu, Turskoj. Tu je velelepni hotel" Bosfor" sa četiri zvezdice, ispred kojeg je postavljen cilj Hristovog broja.

Okupili su se članovi Rotari kluba Konstantin Veliki, Niš Medijana, Niš Centar I Niš, kao i novinari. Uz gromoglasan aplauz pozdravili su Nikolićev dolazak, a on je u znak zahvalnosti ušprintao kroz kapiju, svež kao da je upravo krenuo na put od 42, 2km.

Ovim putem treba pomenuti i pohvaliti saobraćajnu policiju iz Aleksinca, i komandira Sašu Radića koji su toliko profesionalno radili svoj posao da su čak analizirali rutu za sutrašnji maraton do Prokuplja, i dali sugestije da se ista izmeni, zbog stanja puta kojim je trebalo ići a koji nije adekvatan za ovu misiju. Eto jednog od primera saradnje policije i tima za praćenje, a u zajedničkom interesu da ova misija uspe, jer kako kazu, drago im je da naš čovek postane novi Ginisov rekorder.

www.maratonzaginisa.com

Komentara: 0


# atletika Južna Morava Žitkovac Lužane Rotari klub Marko Jovanović dr Bosfor hotel polumaraton Goran Nikolić Saša Radić
@MarkoodMorave @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima