Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvoren informativni centar za osobe sa invaliditetom

rss

02.07.2014. Opština Aleksinac

Informativni centar, u kome će osobe sa ivaliditetom (bez obzira na vrstu smetnji i uzrast) moći da se informišu o svojim pravima i načinima njihovog ostvarivanja, kao i da dobiju besplatnu savetodavnu i pravnu pomoć, otvoren je u prostorijama Turističko-informativnog centra Aleksinac u ulici Knjaza Miloša.

Otvoren informativni centar za osobe sa invaliditetom

Pored osoba sa invaliditetom, informacije će biti pružane i siromašnim građanima i licima sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, posebno onima iz marginalizovanih grupa. U ovom Centru pripadnici pomenutih kategorija građana moći će da se informišu o svojim pravima i načinima njihovog ostvarivanja, da dobiju pomoć u pisanju zahteva, predloga, žalbi, u obezbeđivanju potrebne dokumentacije, koordinacije između ustanova, kao i da dobiju besplatnu savetodavnu i pravnu pomoć od stručnih lica.

Informativni centar će raditi od 8.00 do 12.00 časova svakog radnog dana i subotom,

dok će besplatna pravna pomoć biti pružana utorkom i četvrtkom od 16.00 do 19.00 časova. Telefonza informacije je 800-303. Imajući u vidu značaj ove usluge, Opština Aleksinac je, u saradnji sa Opštinskom organizacijom za turizam i sport - OTIS, obezbedila prostor za njeno pružanje - u pitanju je, kao što je već rečeno, Turističko-informativni centar Aleksinac u glavnoj ulici.

Otvaranje informativnog centra za osobe sa invaliditetom deo je projekta „Informisanje - put do ostvarivanja prava i korišćenja usluga“, koji u partnerstvu sa opštinom Aleksinac i Centrom za socijalni rad realizuje udruženje „Imam pravo“ iz Aleksinca. Projekat finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i njegova realizacija traje osam meseci, nakon čega bi, ukoliko se za to steknu potrebni uslovi, ova usluga mogla da preraste u Centar za psiho-socijalnu pomoć, koji bi radio neprekidno 24 časa.

Ovaj projekat ima veliki značaj zato što omogućava pružanje neophodne informativne, edukativne i pravne pomoći osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama, čime se poboljšava kvalitet njihovog života, podržava ostanak u zajednici i podstiče socijalna integracija.

Komentara: 1


# opština invalidi informativni centar
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+3) (-)

    zvonko markovic 08.09.2019.
    samo sto osoba sa onvaliditetom nemoze dobiti posao.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}