Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Obuke iz nemačkog jezika i knjigovodstva za nezaposlene

rss

16.12.2016. Opština Aleksinac

U okviru Javnog poziva za podršku lokalnim samoupravama za sprovođenje mera stručnog usavršavanja u skladu sa lokalnim akcionim planovima za zapošljavanje, upravni odbor razvojnog programa Evropski PROGRES doneo je odluku o finansiranju projektnog predloga koji je podnela Opština Aleksinac.

Obuke iz nemačkog jezika i knjigovodstva za nezaposlene

Ovim projektom predviđeno je održavanje obuka iz nemačkog jezika i knjigovodstvenih usluga za 50 polaznika sa prebivalištem na teritoriji opštine Aleksinac, koji se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) vode kao nezaposleni i pripadaju jednoj od kategorija tzv. teže zapošljivih lica. Teže zapošljiva lica koja će imati prednost prilikom odabira su: mladi do 30 godina, stariji od 50 godina, dugoročno nezaposleni (na evidenciji NSZ-a duže od 12 meseci), viškovi zaposlenih, osobe sa invaliditetom, Romi, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, žene, ruralno stanovništvo i izbegla i raseljena lica.

Za realizaciju projekta zaduženi su Odsek za lokalni ekonomski razvoj opštine Aleksinac i Nacionalna služba za zapošljavanje Aleksinac, koji su zajednički izradili predlog projekta, pri čemu su se u odabiru obuka rukovodili iskazanim interesovanjima poslodavaca i nezaposlenih na lokalnom tržištu rada. Vrednost donacije je 9500 evra, dok ukupna vrednost projekta iznosi 11900 evra.

Kandidati koji se na vreme prijave i uspešno prođu intervju dobiće priliku da tokom perioda od 3 meseca pohađaju obuku, steknu sertifikate i time unaprede svoje šanse za zaposlenje. Obuke će biti održane tokom prve polovine naredne godine (februar - maj 2017.), a po njihovom završetku za polaznike će biti organizovano testiranje. Samo oni polaznici koji redovno pohađaju nastavu i uspešno polože test dobiće sertifikat o završenoj obuci, priznat od strane NSZ i relevantnih institucija.

Za kandidate van Aleksinca obezbeđeni su troškovi prevoza u visini cene mesečne karte od mesta u kojem žive do Aleksinca, gde će obuke biti održane.

Pozivamo sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove (prebivalište na teritoriji opštine Aleksinac, nezaposleni na evidenciji NSZ, pripadaju kategoriji teže zapošljivih) da se što pre prijave, a najkasnije do 16. januara 2017. godine, putem mejla [email protected], na broj telefona 018/809-007, odnosno lično u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje u Aleksincu (u prijavi je potrebno navesti ime i prezime, JMBG, mesto prebivališta, obrazovanje i kratke informacije o sebi).

Opština Aleksinac od 2014. godine učestvuje u razvojnom programu Evropski PROGRES, koji podržava održivi razvoj 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu Srbije, a koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske.

Komentara: 0


# opština intervju obuka NSZ (tržište rada) Švajcarska Evropski progres
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima