Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Obeležavanje bitke kod Deligrada 4. septembra

rss

27.08.2010. Izvor: aleksinac.org

Obeležavanje bitke kod Deligrada 4. septembra

Povodom Komemoracije srpskim ratnicima izginulim u bici na Deligradu od 1806-1809. godine, koja će se održati u subotu 4. septembra, i utvrđivanja programa obeležavanja, u četvrtak 26. avgusta u SO Aleksinac održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije.

Sastanku sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalne politike, Tanjom Pušonjom i Nikolom Matićem, kao predstavnicima Vojske Srbije, prisustvovali su zamenik predsednika opštine Miodrag Đorđević, članovi organizacionog odbora, Vasilije Stojanović i Zoran Stevanović i direktor Centra za kulturu i umetnost Slavica Jelenić.

Na sastanku je dogovoreno da program obeležavanja Deligradske bitke počne u 8:30 sati liturgijom u crkvi Svetih Arhangela, nakon čega bi usledio pomen palim borcima. Za 11 sati zakazana je državna ceremonija polaganja venaca od strane Ministarstva rada i socijalne politike, Vojske Srbije i Opštine Aleksinac. Svečani program, u organizaciji Ministarstva rada i socijalne politike, počeće uvodnom rečju voditelja programa Vladimira Jelića, dok će se prisutnima obratiti i predsednik opštine Aleksinac Ivan Dimić.

Za kraj obeležavanja Deligradske bitke, predviđen je istoimeni umetnički program u izvođenju glumaca Milorada Mandića – Mande, Lepomira Ivkovića i Branka Jerinića.


Komentara: 0


# predsednik opštine Ivan Dimić Miodrag Đorđević Zoran Stevanović Vasilije Stojanović bitka Deligrad SO Aleksinac
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima