Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Svečano otvoren Bovan Kamp 2010

rss

03.08.2010. http://www.aleksinac.org

U utorak 3.avgusta, negde oko 9 sati, nakon prvog zajedničkog doručka mladih kampera iz Srbije i Evrope, na Bovanskom jezeru svečano je i otvoren internacionalni omladinski kamp Inovacija Bovan 2010.

Kamp je otvorio i prisutnima se obratio predsednik opštine, Ivan Dimić, koji je najpre svima poželeo dobrodošlicu na prvi kamp ove vrste u organizaciji Kancelarije za mlade i Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj opštine Aleksinac, u partnerstvu sa Odredom izviđača “Šumatovac”, Udruženjem građana “Talas” i Crvenim Krstom Aleksinac, uz podršku partnera iz Danske: opština Vejle, Jelling music festival i DGI Sydøstjylland,

- Ideja je stara nekoliko meseci, a lokacija održavanja kampa odabrana je pre samo mesec i po dana. Zaista je trebalo dosta truda da se teren preuredi i stvore neophodni uslovi za održavanje ovakve manifestacije. Koristim priliku da se zahvalim svima onima koji su pomogli i doprineli tome da danas možemo da otvorimo ovaj kamp. Zahvaljujem se, na prvom mestu organizatorima, opštini Vejle, javnim preduzećima i preduzetnicima iz opštine Aleksinac.

Kamperima želim da uživaju u programu i u upoznavanju Bovanskog jezera i opštine Aleksinac, dobro vreme, dobar provod i da steknu nove veštine i znanja uz pomoć trenera koji će držati obuke. – bila je pozdravna reč predsednika opštine, Ivana Dimića.

Drugi dan Bovan kampa obeležiće dve edukativne radionice: Radionica jačanja kapaciteta omladinskih udruženja: značaj rada NGO za razvijanje demokratije i evropskih integracija, koju organizuje Aleksandar Gavrilović, trener grupe “Hajde da” iz Niša, i radionica predstavnika Danske, Demokratija u EU i fondovi za mlade u EU.

Nakon pomenutih radionica, mladi kamperi moći će da se opuste uz raznovrsne igre na pesku.

U 21h na plaži Bovanskog jezera biće organizovana žurka dobrodošlice.

http://www.aleksinac.org/index.php?option=com_content&view=article&id=85:sveano-otvoren-bovan-camp-2010&catid=3:najnovije-vesti&Itemid=8

http://www.aleksinac.org/index.php?option=com_content&view=article&id=89%3Abovan-camp-2010&catid=6%3Afoto-galerija&Itemid=8


Komentara: 1


# predsednik opštine Ivan Dimić opština Bovan
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Dishi68 15.08.2010.
    Ekološki kamp, a napravili betonski tuš, šta li već. E, Aleksinčani, Aleksinčani, ako već uzimate pare iz donacija, onda barem ne ružite okolinu.

    Gde im je dozvola za izgradnju?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima