Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uskoro nova knjiga Dragiše Markovića

rss

22.12.2013. D. Ostojić

Knjiga Slavske pesme svetitelja i mučenika koju je napisao poznati srpski književnik Dragiša Marković biće uskoro objavljena.

Uskoro nova knjiga Dragiše Markovića

Centar za kulturu Aleksinac je izabrao da sufinansira izdavanje ove knjige.

Među više od dvadeset pristiglih knjiga na konkurs Izdavačkog saveta Centra za kulturu dve knjige su izazvale najveću pažnju, i to knjiga Bratislava R. Milanovića i Dragiše Markovića.

U izjavi za Aleksinac.Net profesor Marković kaže:
"Velika mi je čast što sam doživeo da me grad Aleksinac iz koga sam potekao podrži u izdavanju ovog kapitalnog dela srpske književnosti koje sam napisao. Posebno ističem podršku koju sam dobio od docenta Muzičke akademije u Beogradu, gospodina Marka Aleksića koji je komponovao jednu od pesama iz moje zbirke. Zahvaljujem se i lokalnoj samoupravi i svim članovima Izdavačkog saveta što su prepoznali kvalitet moga rada."

Dragiša Marković je dugogodišnji član Udruženja književnika Srbije. Doktorand je svetske književnosti i jedan od vodećih stručnjaka u razvoju osnovnoškolskog obrazovanja u Srbiji.

 

Komentara: 2


# Dragiša Marković Aleksinac.Net knjiga
@aleksinacnet @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Hogar 23.12.2013.
    U ovo krizno vreme Centar za kulturu baca pare na bljuvotine, a narod nema para za lebac. Kako te bre Ostojiću nije sramota da napišeš "poznati srpski književnik Dragiša Marković". Pa kome je on poznat. Jel mu se knjige prodaju u hiljadama primeraka? Pa on nije jednu knjigu nije prodao, eno, pun mu tavan njegove literature. Čovek izjavljuje da je izdavač(Centar za kulturu) prepoznao "kapitalno del" srpske književnosti, Gospode Bože, pa jel to normalno! Dostojevski, Andrić i Dragiša Marković!

  • (+0) (-0)

    Opozicija unutar pozicije 25.12.2013.
    Necu ad zalazim u rad gospodina Markovica jer ga ne pratim ali mi je zapalo za oko to da on sam za svoje delo kaze da je kapitalno delo Srpske knjizevnosti??????


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima