Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održan prvi festival Viva harmonika

rss

21.03.2017.

U petak i subotu, 17. i 18. marta 2017, u našem gradu održan je prvi Internacionalni festival harmonike i kamerne muzike pod nazivom „VIVA HARMONIKA“, koji je u saradnji sa Centrom za kulturu - Aleksinac i Aleksinačkom gimnazijom organizovala OMŠ „Vladimir Đorđević“.

Održan prvi festival Viva harmonika

Svečano otvaranje takmičenja održano je u petak 17. marta sa početkom u 19 časova u Velikoj sali Centra za kulturu, koncertom dva mlada i uspešna izvođača na harmonici Veljka Milojkovića i Dušana Čeganjca, pobednika na mnogim prestižnim takmičenjima harmonikaša, kao što su takmičenje u Kini, Rusiji, Portugalu, Italiji, itd. Treba istaći i da je pomenuti Dušan Čeganjac aktuelni prvak Svetskog trofeja harmonike 2016. godine, a da je Veljko Milojković prvak takmičenja održanog u Kini 2016. godine.

Sledećeg dana usledio je takmičarski deo gde je nastupilo ukupno 68 takmičara iz cele Srbije, dok je uveče održan završni koncert najboljih učesnika takmičenja kojima su dodeljeni pehari, medalje, diplome kao i nagrade sponzora takmičenja.

Po oceni stručnog žirija ali i učesnika, organizacija takmičenja je ocenjena kao izuzetno uspešna a evidentirane su najave učešća i za narednu godinu.

Cilj je upravo i bio stvoriti festival koji će imati budućnost, koji će se razvijati i promovisati harmoniku kao klasičan instrument po čemu i čitav ovaj kraj može da postane prepoznatljiv.


# festival Vladimir Đorđević OMŠ harmonika
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima