Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржан први фестивал Viva harmonika

rss

21.03.2017.

У петак и суботу, 17. и 18. марта 2017, у нашем граду одржан је први Интернационални фестивал хармонике и камерне музике под називом „VIVA HARMONIKA“, који је у сарадњи са Центром за културу - Алексинац и Алексиначком гимназијом организовала ОМШ „Владимир Ђорђевић“.

Одржан први фестивал Viva harmonika

Свечано отварање такмичења одржано је у петак 17. марта са почетком у 19 часова у Великој сали Центра за културу, концертом два млада и успешна извођача на хармоници Вељка Милојковића и Душана Чегањца, победника на многим престижним такмичењима хармоникаша, као што су такмичење у Кини, Русији, Португалу, Италији, итд. Треба истаћи и да је поменути Душан Чегањац актуелни првак Светског трофеја хармонике 2016. године, а да је Вељко Милојковић првак такмичења одржаног у Кини 2016. године.

Следећег дана уследио је такмичарски део где је наступило укупно 68 такмичара из целе Србије, док је увече одржан завршни концерт најбољих учесника такмичења којима су додељени пехари, медаље, дипломе као и награде спонзора такмичења.

По оцени стручног жирија али и учесника, организација такмичења је оцењена као изузетно успешна а евидентиране су најаве учешћа и за наредну годину.

Циљ је управо и био створити фестивал који ће имати будућност, који ће се развијати и промовисати хармонику као класичан инструмент по чему и читав овај крај може да постане препознатљив.


# фестивал Владимир Ђорђевић ОМШ хармоника
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима