Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Raspisan konkurs za nagradu Gordana Brajović

rss

26.10.2014. izvor: Radio Aleksinac

U maju mesecu iduće godine u Aleksincu će po 18. put biti održani književni susreti posvećeni srpskoj pesnikinji Gordani Brajović, a povodom toga organizacioni odbor ove manifestacije raspisao je konkurs za izbor najbolje knjige namenjene mlađem i starijem dečjem uzrastu, bez obzira na literarni rod.

Raspisan konkurs za nagradu Gordana Brajović

Pored toga, i ovoga puta će biti nagrađeni najbolji učenički poetski i prozni radovi u tri kategorije. U prve dve kategorije svrstani su učenici od prvog do četvrtog, to jest od petog do osmog razreda osnovne škole, dok treću kategoriju čine srednjoškolci. Novina je da će ove godine broj radova koje škola može da pošalje po učeniku biti ograničen, a radovi će moći da se šalju isključivo poštom. Konkurs je otvoren do 20. februara 2015. godine, nakon čega će stručni žiri doneti konačnu odluku o raspodeli nagrada.

Kako prenosi Radio Aleksinac od stručne saradnice Centra za kulturu i članice organizacionog odbora Marine Biorac, ove godine je za Dane poezije „Gordana Brajović“ izostala podrška Večernjih novosti, pa će ovu manifestaciju samostalno organizovati naša ustanova kulture, uz podršku SO Aleksinac, koja će i finansirati dodelu nagrade za najbolju knjigu za decu.

 

video...

Komentara: 0


# Centar za kulturu i umetnost Gordana Brajović Radio Aleksinac Marina Biorac SO Aleksinac
@cekulaleksinac @ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}