Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Projekat za srpsku Veronu

rss

08.07.2012. Izvor: Tanjug, Radio Aleksinac

Grupa intelektualaca i biznismena osnovala je u Beogradu Fondaciju Vronski-Rajevski-Ana Karenjina, čiji je cilj da promoviše brend Vronski-Rajevski u Srbiji, regionu i svetu.

Projekat za srpsku Veronu

Za to postoje dobri razlozi i gotov utemeljen projekat čiji je cilj da u Srbiji i aleksinačkom kraju stvori srpsku Veronu, saopštili su osnivači.

Kao što je Verona grad ljubavi zahvaljujući Šekspiru i njegovim junacima Romeu i Juliji, želimo da na sličan način to postanu Aleksinac i Gornji Adrovac zbog Lava Tolstoja i njegovih junaka Vronskog i Ane Karenjine, naglasio je ugledni profesor dr Srbobran Branković, jedan od osnivača Fondacije.

Reč je o knjizi prevedenoj na sve jezike sveta, a osnivači ističu da je nedavno naučno dokazano da je Tolstoj u liku Vronskog opisao sudbinu pukovnika Rajevskog, junaka koji je poginuo kod Aleksinca braneći slobodu Srbije.

Crkva u Gornjem Adrovcu kod Aleksinca, posvećena pukovniku Rajevskom, predstavlja spomenik ljubavi, jedinstven u svetu.

Fondacija Vronski-Rajevski-Ana Karenjina obezbedila je projekat koji bi, inostranim i domaćim kapitalom, trebalo snažno da pokrene privredne, turističke, kulturološke i druge potencijale, navedeno je u saopštenju.


video...

Komentara: 0


# Ana Karenjina Tolstoj Aleksinac crkva Gornji Adrovac spomenik Srbobran Branković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima