Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пројекат за српску Верону

rss

08.07.2012. Извор: Танјуг, Радио Алексинац

Група интелектуалаца и бизнисмена основала је у Београду Фондацију Вронски-Рајевски-Ана Карењина, чији је циљ да промовише бренд Вронски-Рајевски у Србији, региону и свету.

Пројекат за српску Верону

За то постоје добри разлози и готов утемељен пројекат чији је циљ да у Србији и алексиначком крају створи српску Верону, саопштили су оснивачи.

Као што је Верона град љубави захваљујући Шекспиру и његовим јунацима Ромеу и Јулији, желимо да на сличан начин то постану Алексинац и Горњи Адровац због Лава Толстоја и његових јунака Вронског и Ане Карењине, нагласио је угледни професор др Србобран Бранковић, један од оснивача Фондације.

Реч је о књизи преведеној на све језике света, а оснивачи истичу да је недавно научно доказано да је Толстој у лику Вронског описао судбину пуковника Рајевског, јунака који је погинуо код Алексинца бранећи слободу Србије.

Црква у Горњем Адровцу код Алексинца, посвећена пуковнику Рајевском, представља споменик љубави, јединствен у свету.

Фондација Вронски-Рајевски-Ана Карењина обезбедила је пројекат који би, иностраним и домаћим капиталом, требало снажно да покрене привредне, туристичке, културолошке и друге потенцијале, наведено је у саопштењу.


Коментара: 0


# Ана Карењина Толстој Алексинац црква Горњи Адровац споменик Србобран Бранковић
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима