Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Premijera "Sablje dimiskije"

rss

09.09.2011. Aleksinačke novosti

Glumci Aleksinačkog amaterskog pozorišta (AAP) odigrali su u ponedeljak, 5. septembra, na sceni Doma kulture, premijeru predstave "Sablja dimiskija", po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji umetničkog direktora AAP, Duke Jovanovića.

Premijera
Muziku za predstavu adaptirao je profesor Zoran Živadinović, koji inače uživo izvodi songove na sceni u toku predstave, a uloge tumači glumačka ekipa u sastavu: Aleksa Tokić, Viobran Golubović i Miloš Paović.

Reditelj Duka Jovanovića kaže da je zadovoljan kako je publika prihvatila ovu avangardnu predstavu i smatra da će "Sablja dimiskija" verovatno imati najveći broj izvođenja u istoriji aleksinačkog pozorišnog stvaralaštva do sada:

Nakon predstave "Mrešćenje šarana", koja je osvojila nekoliko nagrada na festivalima i predstave "Narodni poslanik-pesmom do mandata", koja je dosad odigrana preko 20 puta i još uvek nam stižu pozivi za njena gostovanja, smatram da će "Sablja dimiskija" postaviti rekord u broju izvođenja u poređenju sa svim predstavama koje su nastale u Aleksincu, ali i da će glumačka ekipa pobrati više nagrada na festivalima na kojima bude nastupila, jer su napravili zaista briljantne role.

Prva repriza predstave biće izvedena u Aleksincu 16. septembra, a u septembru i oktobru ansambl očekuju gostovanja u desetak gradova.

Kritike o predstavi možete pogledati na fejsbuk strani Aleksinačkog amaterskog pozorišta.



# Miloš Paović AAP festival Aleksa Tokić Viobran Golubović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima