Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predstava „Raslo mi je badem drvo”

rss

11.02.2020. Aleksinac.net

Ovogodišnja pozorišna sezona Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu nastavlja se predstavom Beogradskog dramskog pozorišta "Raslo mi je badem drvo" koja će se odigrati u utorak 18. februara.

Predstava „Raslo mi je badem drvo”

"Raslo mi je badem drvo" je rađena prema pomanu našeg proslavljenog režisera i autora Živojina Pavlovića. Predstava govori o sećanju. O nostalgiji za detinjstvom, mladošću, vremenu sazrevanja. Putujemo vozom, zaustavljajući se na određenim stanicama koje čine glavne prekretnice Blagojevog životnog toka. Kao perpetuum mobile teme se, u istorijskom i sudbinskom smislu, ponavljaju iz generacije u generaciju. Dolazak iz sela u grad: od prvobitnog otpora prema novoj sredini, preko opčinjenosti i potpunog stapanja sa izazovima velegrada, do metamorfoze ličnosti, mržnje prema sebi i drugima i odbacivanja prošlosti, da bismo joj se pred smrt neumitno vratili.

Dramatizacija i režija: Milena Pavlović Čučilović. Glume: Aleksandar Alač - Dimitrije, Stefan Radonjić - Blagoje, Tatjana Kecman - Štefica, Nada Macanković - Rozalija, Maja Ranđić - Pelagija, Lako Nikolić - Doktor.

Utorak, 18. februar 2020. u 20:00 sati
Velika sala Doma kulture Aleksinac
Cena ulaznice 400 din.


# Centar za kulturu i umetnost predstava Beogradsko dramsko pozorište
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima