Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Представа „Расло ми је бадем дрво”

rss

11.02.2020. Алексинац.нет

Овогодишња позоришна сезона Центра за културу и уметност у Алексинцу наставља се представом Београдског драмског позоришта "Расло ми је бадем дрво" која ће се одиграти у уторак 18. фебруара.

Представа „Расло ми је бадем дрво”

"Расло ми је бадем дрво" је рађена према поману нашег прослављеног режисера и аутора Живојина Павловића. Представа говори о сећању. О носталгији за детињством, младошћу, времену сазревања. Путујемо возом, заустављајући се на одређеним станицама које чине главне прекретнице Благојевог животног тока. Kао perpetuum mobile теме се, у историјском и судбинском смислу, понављају из генерације у генерацију. Долазак из села у град: од првобитног отпора према новој средини, преко опчињености и потпуног стапања са изазовима велеграда, до метаморфозе личности, мржње према себи и другима и одбацивања прошлости, да бисмо јој се пред смрт неумитно вратили.

Драматизација и режија: Милена Павловић Чучиловић. Глуме: Александар Алач - Димитрије, Стефан Радоњић - Благоје, Татјана Кецман - Штефица, Нада Мацанковић - Розалија, Маја Ранђић - Пелагија, Лако Николић - Доктор.

Уторак, 18. фебруар 2020. у 20:00 сати
Велика сала Дома културе Алексинац
Цена улазнице 400 дин.


# Центар за културу и уметност представа Београдско драмско позориште
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима