Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Počelo snimanje igrano-dokumentarnog filma o pukovniku Rajevskom

rss

29.06.2016. Radio Aleksinac

Danas je u prostorijama Zavičajnog muzeja u Aleksincu počelo snimanje igrano-dokumentarnog filma „Voda“ povodom obeležavanja 140. godišnjice od pogibije pukovnika Rajevskog u Gornjem Adrovcu.

Počelo snimanje igrano-dokumentarnog filma o pukovniku Rajevskom

Režiju potpisuje Goran Erčević, a pored glumaca Aleksinačkog amaterskog pozorišta, koje je koproducent filma, uloge su poverene i Vojinu Ćetkoviću, Branislavu Trifunoviću i Dejanu Tončiću.

Osim Zavičajnog muzeja, snimanje će se odvijati i u Gornjem Adrovcu, u manastiru Sveti Roman, kao i na još nekoliko lokacija na teritoriji naše opštine, potvrdio je za Radio Aleksinac upravnik Aleksinačkog amaterskog pozorišta Miloš Paović.

- Sve scene u Aleksincu biće snimljene u toku jednog dana u Zavičajnom muzeju, a zatim se prelazi na teren u okolini Aleksinca. Lokacije su već izabrane i markirane, tako da će se verovatno u roku od nekoliko dana završiti snimanje u tom prvom naletu. Kasnije će kadrovi biti snimani i na nekim drugim lokacijama, pre svega u manastiru u Đunisu, u Adrovcu i negde u okolini Kruševca.

Kompletnu produkciju igrano-dokumentarnog filma „Voda“ potpisuje kuća „Laki prodakšn“ iz Aranđelovca, a jedan od donatora i finansijera ovog ostvarenja je i Opština Aleksinac.

Komentara: 2


# opština Miloš Paović AAP film Radio Aleksinac Nikolaj Rajevski Sveti Roman Goran Erčević Vojin Ćetković Branislav Trifunović Dejan Tončić
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+5) (-4)

    Nislija 01.07.2016.
    Cudime da niste konsultovali prof.Stojanovica,najveceg poznavaoca porodice Rajevski.Doticni je o trosku opstine ucestvovao na dva simpozijuma u Kirovogradu o prodici Ranevski.Ta mo je bio veoma zapazen cak su i njegovi referati stampani,j ednom sam i ja licno prisustvovao.Cudi me da prof.Stevanovic to previdi.Pfof.Mozkovskog univerziteta Dr. Semjakin bio je fasciniran njegovim poznavanjem Rajevskih.Aleksincani kako ste smeli da takav projekat prodje bez prof. Stojanovica

  • (+0) (-0)

    Nevena 05.07.2016.
    A, da li je ''igrano-dokumentarnog filma'' ili dokumentarno-igranog filma...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima