Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Počeli pesnički susreti u čast Rajevskog

rss

26.08.2011.

Uvodnim izlaganjem o Nikolaju Nikolajeviču Rajevskom, koji je život dao za slobodu Srbije,20.08.2011 otpočela je književna manifestacija "RAJEVSKOM U ČAST", čiji je organizator bio književni klub "Velimir Rajić" iz Aleksinca.

Počeli pesnički susreti u čast Rajevskog

Ovo je treći susret pesnika, ovoga puta iz: Beograda, Bona, Niša, Pančeva, Smederevske Palanke, Knjaževca, Sokobanje, Ražnja, Kruševca, Batočine, Paraćina, Ćuprije, Leskovca, Vučja i grada domaćina Aleksinca, u Gornjem Adrovcu, u dvorištu Crkve Svete Trojice, koja je podignuta Rajevskom u čast.

Manifestaciju su pomogli SO Aleksinac, MZ Gornji Adrovac, Centar za kulturu i umetnost Aleksinac, OTIS Aleksinac, dok su medijski pokrovitelji bili Radio televizija ALT-Aleksinac i radio Aleksinac.

Inače svi pesnici učesnici susreta poklonili su po jednu knjigu (neki i po dve) za toga dana ustanovljenu BIBLIOTEKU OVIH SUSRETA, sa željom da u dogledno vreme ona preraste u svojevrsni legat, a čitava manifestacija postane kolonija umetničkog stvaralaštva koja će okupljati umetnike iz čitavog sveta.



# OTIS Aleksinac Gornji Adrovac Centar za kulturu i umetnost Radio Aleksinac manifestacija SO Aleksinac
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima