Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Почели песнички сусрети у част Рајевског

rss

26.08.2011.

Уводним излагањем о Николају Николајевичу Рајевском, који је живот дао за слободу Србије,20.08.2011 отпочела је књижевна манифестација "РАЈЕВСКОМ У ЧАСТ", чији је организатор био књижевни клуб "Велимир Рајић" из Алексинца.

Почели песнички сусрети у част Рајевског

Ово је трећи сусрет песника, овога пута из: Београда, Бона, Ниша, Панчева, Смедеревске Паланке, Књажевца, Сокобање, Ражња, Крушевца, Баточине, Параћина, Ћуприје, Лесковца, Вучја и града домаћина Алексинца, у Горњем Адровцу, у дворишту Цркве Свете Тројице, којa је подигнута Рајевском у част.

Манифестацију су помогли СО Алексинац, МЗ Горњи Адровац, Центар за културу и уметност Алексинац, ОТИС Алексинац, док су медијски покровитељи били Радио телевизија АЛТ-Алексинац и радио Алексинац.

Иначе сви песници учесници сусрета поклонили су по једну књигу (неки и по две) за тога дана установљену БИБЛИОТЕКУ ОВИХ СУСРЕТА, са жељом да у догледно време она прерасте у својеврсни легат, а читава манифестација постане колонија уметничког стваралаштва која ће окупљати уметнике из читавог света.



# ОТИС Алексинац Горњи Адровац Центар за културу и уметност Радио Алексинац манифестација СО Алексинац
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима