Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Plesni spektakl Una Saga Serbica u Aleksincu

rss

21.01.2022.

U petak, 28. januara u 20 časova u velikoj sali Doma kulture gostovaće plesna trupa Una Saga Serbica.

Plesni spektakl Una Saga Serbica u Aleksincu

‘Una Saga Serbica’, kroz igru, muziku, kostime, scenografiju, predstavlja jedan vremenski vakuum iz koga se rađa nova tradicija.

Ne zanemarujući tradiciju i dodajući moderne pokrete na savremeni način Una Saga Serbica oživljava lepotu scenske umetnosti Srbije i Balkana.

Poštujemo ograničeni karakter izvornog folklora i nadograđujemo ga novom formacijom. Formaciju čine mladi profesionalni igrači koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost. Oživeli smo priču na sceni koristeći tehnologiju 3D mapiranja kojom, na vrlo jedinstven način, povezujemo igru i vizuelni doživljaj. Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju.

Ujedinjeni stilovi, vizuelni efekti, jedinstveni koraci moderne koreografije stapaju se u fuziju savremene lepote Balkana stvarajući novi vid umetničke komunikacije.

Sa željom da inspirišemo buduće generacije da nastave da neguju folklornu kulturu, ovim spektaklom težimo da oživimo i približimo naše igračko nasleđe savremenoj publici.

Cena ulaznice je 300 dinara.

 

Komentara: 0


# Centar za kulturu i umetnost predstava ples
@cekulaleksinac @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima