Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Плесни спектакл Una Saga Serbica у Алексинцу

rss

21.01.2022.

У петак, 28. јануара у 20 часова у великој сали Дома културе гостоваће плесна трупа Una Saga Serbica.

Плесни спектакл Una Saga Serbica у Алексинцу

‘Una Saga Serbica’, кроз игру, музику, костиме, сценографију, представља један временски вакуум из кога се рађа нова традиција.

Не занемарујући традицију и додајући модерне покрете на савремени начин Una Saga Serbica оживљава лепоту сценске уметности Србије и Балкана.

Поштујемо ограничени карактер изворног фолклора и надограђујемо га новом формацијом. Формацију чине млади професионални играчи који одражавају и негују ритмичку уметност. Оживели смо причу на сцени користећи технологију 3Д мапирања којом, на врло јединствен начин, повезујемо игру и визуелни доживљај. Добро познати етно ритмови добијају освежавајући низ нових нота који ће изненадити врсне познаваоце музике са ових простора и одушевити оне који је први пут слушају.

Уједињени стилови, визуелни ефекти, јединствени кораци модерне кореографије стапају се у фузију савремене лепоте Балкана стварајући нови вид уметничке комуникације.

Са жељом да инспиришемо будуће генерације да наставе да негују фолклорну културу, овим спектаклом тежимо да оживимо и приближимо наше играчко наслеђе савременој публици.

Цена улазнице је 300 динара.

 


# Центар за културу и уметност представа плес
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима