Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvorena rekonstruisana zgrada Zavičajnog muzeja

rss

23.10.2012. Radio Aleksinac

Danas je uz prisustvo zvanica iz političkog, društvenog, kulturnog i privrednog života opštine Aleksinac za posetioce otvorena renovirana zgrada Zavičajnog muzeja.

Otvorena rekonstruisana zgrada Zavičajnog muzeja

Po rečima vršioca dužnosti direktora Aleksandra Nikezića, rekonstrukcijom su se stekli minimalni uslovi da se u zgradu unese deo zbirki, kako bi građani Aleksinca mogli da se upoznaju sa kulturnim i istorijskim blagom čitave opštine koje im do sada na žalost nije bilo dostupno.

- Na prvom spratu u dve sobe je etno postavka, gradska i seoska kuća, dok se u jednoj prostoriji nalazi arheološka postavka sa delovima prirodnjačke zbirke. Na spratu su u nekoliko vitrina izloženi samo neki predmeti iz istorijske zbirke, konkretno oružje i ništa više. Ali, čeka nas posao oko toga, da kompletiramo sve zbirke i da svaka prostorija dobije svoju zbirku.

Nikezić je najavio i da će se od ponedeljka znati tačno radno vreme Zavičajnog muzeja, a do kraja sedmice svi zainteresovani će moći ovu ustanovu da posete u prepodnevnim satima.

Takođe, Muzej će raditi dok vremenski uslovi to budu dozvoljavali, pošto zgrada još uvek nema grejanje. Ipak, zimski meseci će, po rečima našeg sagovornika, biti iskorišćeni za završetak započetih radova u samoj zgradi čime bi se stekli svi uslovi za nesmetan rad muzeja.

Za rekonstrukciju stare zgrade Zavičajnog muzeja iz budžeta opštine Aleksinac izdvojeno je oko milion dinara.


# Aleksinac grejanje radno vreme
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima