Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Koncert "za klavir"

rss

06.05.2015. RTS

Osnovna muzička škola "Vladimir Đorđević" iz Aleksinca počela je sa organizacijom humantarnih koncerata kako bi dotrajali instrumenti bili zamenjeni novim.

Koncert "za klavir"

Prvo se prikuplja novac za kupovinu polukoncertnog klavira.

Osnovna muzička škola "Vladimir Đorđević" iz Aleksinca naredne godine obeležava pola veka od osnivanja. Ima sedam odseka i oko 300 učenika, a instrumenti na kojima mališani vežbani uglavnom su dotrajali.

Profesorka Anđelka Čuljić kaže da je polukoncertni klavir koji imaju star više od 70 godina. Novi instrument mnogo bi značio i učenicima i profesorima.

Na prvom donatorskom koncertu nastupio je svečani orkestar Vojske Srbije. Na taj način su prvi pomogli da stari klavir ode u zaborav.

Profesionalni instrumenti  neophodan su preduslov i za gostovanje eminentnih izvođača, pa će novi klavir unaprediti kulturni život u Aleksincu. U to su uvereni pokretači ove ideje.

Ljubitelji klasične muzike u Aleksincu kupovinom karte pomogli su nabavku klavira. Za kupovinu novog polukoncertnog klavira potrebno je oko milion dinara, pa će ova akcija biti nastavljena.

 

Komentara: 0


# koncert klavir Vladimir Đorđević OMŠ Anđelka Čuljić muzička škola Vladimir Đorđević
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima