Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Концерт "за клавир"

rss

06.05.2015. РТС

Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" из Алексинца почела je са организацијом хумантарних концерата како би дотрајали инструменти били замењени новим.

Концерт "за клавир"

Прво се прикупља новац за куповину полуконцертног клавира.

Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" из Алексинца наредне године обележава пола века од оснивања. Има седам одсека и око 300 ученика, а инструменти на којима малишани вежбани углавном су дотрајали.

Професорка Анђелка Чуљић каже да је полуконцертни клавир који имају стар више од 70 година. Нови инструмент много би значио и ученицима и професорима.

На првом донаторском концерту наступио је свечани оркестар Војске Србије. На тај начин су први помогли да стари клавир оде у заборав.

Професионални инструменти  неопходан су предуслов и за гостовање еминентних извођача, па ће нови клавир унапредити културни живот у Алексинцу. У то су уверени покретачи ове идеје.

Љубитељи класичне музике у Алексинцу куповином карте помогли су набавку клавира. За куповину новог полуконцертног клавира потребно је око милион динара, па ће ова акција бити настављена.

 


# концерт клавир Владимир Ђорђевић ОМШ Анђелка Чуљић музичка школа Владимир Ђорђевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима