Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ivan Drajzl na Beogradskom sajmu knjiga

rss

03.11.2015. D. Ostojić

Ivan Drajzl je po mnogo čemu zaista zanimljiva ličnost. Doktor je književnosti, naučnik izuzetne širine znanja, o čemu svedoči podatak da je finalista kviza Slagalica, a uz sve to i jedan od najboljih stend ap komičara iz Srbije.

Ivan Drajzl na Beogradskom sajmu knjiga

I pored toliki obaveza, Ivan je imao dovoljno energije i motiva da napiše jedan zaista zanimljiv roman. Premijera romana bila je na sajmu knjiga u Beogradu. Ivan Drajzl je bio među desetak najzanimljivijih književnika, jer je tema njegovog romana izazvala interesovanke mnogih posetioca sajma. O romanu su mi pričali, ali ga nisam čitao, pa sam za komentar pozvao, autora lično.

U izjavi za Aleksinac Net dr Ivan Drajz kaže:

"Nakon dve zbirke priča i jednog romana sa više autora, ovo je prvi samostalni roman. Izdavač je PortaLibris iz Beograda. Radnja knjige je smeštena u peti milenijum (4.700) pre nove ere, kada primitivno pleme lovaca i sakupljača, sa kamenim sekirama i odećom od životinjskih krzna, dolazi u kontakt sa civilizacijom koja je mnogo vekova ispred njih, a čija se teritorija nalazila na Balkanu. Knjiga će biti promovisana i na niškom sajmu knjiga, krajem novembra, ali glavna promotivna kampanja se očekuje na proleće, kada će Narodni muzej u Prokuplju i arheo-park Pločnik napraviti rekonstrukciju života iz tog perioda, sa kostimiranim glumcima i pratećim sadržajima. Nakon toga se kreće sa promocijama po gradovima, a Aleksinac će biti u prvom krugu."


# književnost Aleksinac.Net sajam Ivan Drajzl
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima