Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Иван Драјзл на Београдском сајму књига

rss

03.11.2015. Д. Остојић

Иван Драјзл је по много чему заиста занимљива личност. Доктор је књижевности, научник изузетне ширине знања, о чему сведочи податак да је финалиста квиза Слагалица, а уз све то и један од најбољих стенд ап комичара из Србије.

Иван Драјзл на Београдском сајму књига

И поред толики обавеза, Иван је имао довољно енергије и мотива да напише један заиста занимљив роман. Премијера романа била је на сајму књига у Београду. Иван Драјзл је био међу десетак најзанимљивијих књижевника, јер је тема његовог романа изазвала интересованке многих посетиоца сајма. О роману су ми причали, али га нисам читао, па сам за коментар позвао, аутора лично.

У изјави за Алексинац Нет др Иван Драјз каже:

"Након две збирке прича и једног романа са више аутора, ово је први самостални роман. Издавач је ПортаЛибрис из Београда. Радња књиге је смештена у пети миленијум (4.700) пре нове ере, када примитивно племе ловаца и сакупљача, са каменим секирама и одећом од животињских крзна, долази у контакт са цивилизацијом која је много векова испред њих, а чија се територија налазила на Балкану. Књига ће бити промовисана и на нишком сајму књига, крајем новембра, али главна промотивна кампања се очекује на пролеће, када ће Народни музеј у Прокупљу и архео-парк Плочник направити реконструкцију живота из тог периода, са костимираним глумцима и пратећим садржајима. Након тога се креће са промоцијама по градовима, а Алексинац ће бити у првом кругу."


# књижевност Алексинац.Нет сајам Иван Драјзл
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима